Huis

Razend populair: een gietvloer in huis

27 september 2018

Tegenwoordig zijn er allerlei soorten vloeren te verkrijgen. Elke soort vloer heeft zijn voor- en nadelen. Sommige mensen kiezen voor een vloer van: laminaat, hout, plavuizen, vloerbedekking of vinyl. Eigenlijk is er voor ieder zijn of haar smaak wel wat te vinden. Maar heeft u al ooit gedacht aan een gietvloer? Veel mensen zijn niet zo bekend met een gietvloer. Toch biedt een gietvloer zeer veel voordelen ten opzichte van andere vloeren. Hieronder lees je meer over deze bijzondere soort vloer.

Wat is een gietvloer?
Een gietvloer is een naadloze kunststof vloer die op de ondervloer wordt gegoten en naderhand wordt afgewerkt met een lak of coating. Je kunt een gietvloer verkrijgen in epoxy of polyurethaan.

Schakel altijd een professional in!
Een gietvloer aanleggen is niet zo eenvoudig als het lijkt, er komt veel bij kijken. Je moet namelijk met diverse factoren rekening houden. Allereerst moet de staat van de ondervloer in orde zijn. Is deze niet in orde dan loopt het traject van de aanleg van de gietvloer al anders. Omdat de gietvloer laagje voor laagje wordt gegoten en het uiterst precies werk is raden wij het aan om het door een professional te laten gieten. Hierdoor ben je er zeker van dat jouw vloer na afloop volledig strak is en je echt kunt genieten van je vloer.

Voor- en nadelen van een gietvloer.
Er zijn natuurlijk altijd voor- en nadelen. De voordelen van een gietvloer zijn:

  • Het is naadloos.
  • Het is zeer strak en modern.
  • Het is makkelijk schoon te houden en makkelijk in onderhoud
  • Het is vocht bestendig en brandwerend


Over smaak valt niet te twisten, maar praktische nadelen heeft een gietvloer eigenlijk niet. Wel moet je er rekening mee houden dat er veel gietvloerenboeren zijn en veel soorten gietvloeren bestaan met een groot kwaliteitsverschil. Wanneer je niet de juiste kwaliteit hebt, kun je te maken krijgen met:

  • Verkleuring, indien de vloer niet beschikt over de juiste UV-bestendigheid
  • Slijtage, wanneer de toplaag te dun is


Vraag advies!

Het zal jou verrassen hoe fijn een gietvloer kan zijn. Om er echt veel plezier van te hebben is het aan te raden om advies in te winnen van een professional. Van Hollandse Bodem is hier een kei in. De vloeren die zij bieden, bieden echt alleen de voordelen van een gietvloer!

You Might Also Like