Huis

De kiem voor je nieuwe interieur

12 mei 2020

De tijd schrijdt voort en jij groeit mee. Hetzelfde geldt voor jouw smaken, dus soms ben je gewoonweg toe aan wat anders. Maak er wat van!

Makkelijker gezegd dan gedaan. Want waar begin je nou precies? Dat hangt helemaal van hoe ingrijpend deze metamorfose gaat worden. Zolang je maar tot een mooi geheel komt. Een uniforme uitstraling, die jou als persoon reflecteert. Want dat is wat je wilt, toch? Een woonkamer die je helemaal de jouwe kunt noemen? Dat is het fijnste thuiskomen en voelt extra prettig wanneer je mensen uitnodigt in je woning. In jouw woning. Met nadruk op jouw. Kortom, het wordt tijd om de volgende zaken onder de loep te nemen:

Meubelen

Is het de omgeving waar deze in staan die je wilt veranderen, je tafels, stoelen en banken zelf of allebei? Dan zul je eerst je vloer moeten vervangen en ook je wanden en plafond van een nieuw uiterlijk moeten voorzien. Wat ga je er daarna neerzetten? Same old, same old? Niet noodzakelijk. Wellicht past dat juist niet meer. Ga dan naar je meubelboulevard! Tenminste, zolang je de centen hebt om uit te geven. Anders kun je je kringloopwinkel proberen. Of gewoon je huidige meubelen een nieuwe lak, verflaag of stoffering cadeau doen.

Accessoires

Waar heb jij je vorige interieur allemaal mee versierd? Misschien was je van al die objecten al niet meer zo gecharmeerd en heb je alles weggegooid. Maar van sommige dierbare decoraties kun je gewoonweg geen afstand doen. Geen nood, die staan misschien wel mooi in je werk-, slaap-, studeer- of logeerkamer. En wellicht passen er nog een heleboel wel bij je nieuwe woonkamer! Zo niet, dan is het altijd verstandig om te zien wat je plaatselijke groothandel in woonaccessoires allemaal te bieden heeft.

Verlichting

Wat je allemaal hebt veranderd en hoe snijdt geen hout zolang je de verlichting er niet op aanpast. Zie je woonkamer als het canvas en het licht als de verf! Ja, dat is best wel een goeie vergelijking, al zeggen we het zelf. Want welk licht je  wanneer gebruikt bepaalt de accenten die je legt. Bijvoorbeeld een woonkamer of eettafel die verlicht zijn, terwijl de directe omgeving baadt in relatieve duisternis. Let wel, we hebben relatieve gezegd, hè? Anders breek je je nek nog zodra je wat te drinken gaat halen!

Heel veel succes met je metamorfose.

 

You Might Also Like