Huis

Zo maak je je tegelvloer schoon

12 mei 2020

De keuken is vaak één van de smerigste plekken in huis. De grootste reden hiervoor is natuurlijk omdat je in de keuken het eten klaarmaakt. Daarom willen er nog wel eens vetspetters of etensresten op je mooie tegelvloer belanden. Vervelend, maar gelukkig is een tegelvloer behoorlijk hygiënisch en onderhoudsvrij. In dit artikel lees je hoe je je tegels het beste kunt schoonmaken.

Stofzuigen is altijd de eerst stap

Het schoonmaken van tegels begint altijd met de stofzuiger. Want wat je ook precies gaat doen qua manier van schoonmaken, de vloer moet eerst vrij van stof zijn. Losliggend vuil gaat je anders gegarandeerd in de weg zitten. Gebruik hiervoor een goede handmatige stofzuiger of een kwalitatieve robotstofzuiger.

Je tegels dweilen met schoonmaakazijn

Misschien wel de populairste manier om je tegelvloer te ontsmetten is door hem te dweilen, het liefst met enige regelmaat. Hiervoor kun je een mengsel van lauw water en schoonmaakazijn gebruiken. Vaak wordt gedacht dat er voor een goede schoonmaakbeurt zwaardere schoonmaakmiddelen vereist zijn dan schoonmaakazijn, maar dit is absoluut niet het geval. Want gebruik je bijvoorbeeld groene zeep, allesreiniger of een zuurhoudend schoonmaakmiddel, dan wordt de vloer alleen maar viezer. Je creëert dan namelijk een laag vet op de tegelvloer waar vuil zich in vast kan hechten. Dit zorgt dus voor een averechts effect.

Je tegels ontvetten

Is je keukenvloer echt heel smerig, dan is ontvetter gebruiken ook een goede optie. Op deze manier kun je relatief eenvoudig hardnekkig vuil weghalen. Een alternatief hiervoor is wasverzachter.

Je voegen reinigen

Vrijwel elke tegelvloer heeft ook voegen. Deze mag je natuurlijk niet vergeten tijdens de schoonmaakbeurt. Net als bij de tegels zelf is schoonmaakazijn hier de beste keus. Je kunt een tandenborstel gebruiken om de voegen schoon te schrobben.

Alternatieve opties

Ben je op zoek naar een alternatieve methode voor het schoonmaken van je tegelvloer? Misschien is een stoomreiniger dan wel wat voor jou. Een stoomreiniger maakt je vloer grondig schoon en is ook nog eens milieuvriendelijk. Ga voordat je dit besluit wel eerst na of jouw vloer überhaupt wel geschikt is voor deze reinigingsmethode.

You Might Also Like