Uncategorized

Thuiswerken tips voor beginners

13 mei 2020
thuiswerken

Dankzij het coronavirus staan we voor een unieke uitdaging. Steeds meer mensen moeten verplicht thuiswerken. Wat voor veel mensen toch wel een ver van hun bed show is. We lezen dan ook over klachten, met name rug en nekpijn van de nieuwbakken thuiswerkers. Ook vind men het lastig om productief te zijn in eigen huis. Ten slotte, zijn er communicatie problemen, tussen thuis en kantoor. In dit artikel zullen we wat tips delen voor iedereen die sinds kort vanuit huis dient te werken.

De juiste set-up

Een beginnersfout is om te werken op een laptop. Laptops zijn per definitie gewoonweg niet ontworpen voor ergonomisch werken. Idealiter zijn scherm en toetsenboord gescheiden. En is het scherm in hoogte verstelbaar. Zodat je zelf een set-up kunt vinden die beste voor jou werkt. Met een laptop heb je die vrijheid niet. Het mag voor zich spreken dat een goede bureaustoel onontbeerlijk is. Een eetkamer stoel kan wellicht een paar uur okay zijn, maar kun je niet een hele werkdag op doorbrengen. Over zitballen lezen we wisselende ervaringen. Maar het kan te overwegen zijn om een paar uur per dag af te wisselen met een zitbal. Dan het bureau. Deze moet een hoogte hebben dat je met je armen een hoek van 90 graden maakt.

Efficiënt werken 

Werken thuis is eigenlijk niet zo heel veel anders dan werken op kantoor wanneer je nu eenmaal je draai hebt gevonden. Zorg er wel voor dat je werkt in een afgescheiden kamer wanneer er andere bewoners in het huis aanwezig zijn tijdens je werkuren. Als je vanuit de woonkamer werkt en je partner zit naar Netflix series te kijken, dat helpt bepaald niet voor de concentratie.

Communicatie in goede banen laten blijven leiden

Een van de grootste obstakels aan thuiswerken is dat men de infrastructuur mist van het kantoor omtrent de communicatie. Veel bedrijven in Nederland maken nog gebruik van een zogenaamde telefooncentrale. Maar deze zijn niet bepaald ideaal voor thuiswerken. Er is een beter alternatief namelijk hosted VOIP. Dit is als het ware een telefooncentrale in de cloud. VOIP bellen staat voor voice over internet protocol, dus bellen over het internet als het ware. Zodoende kan men overal telefonisch bereikbaar zijn, mits er gedegen internet voor handen is. Binnenkomende oproepen kunnen met een fluitje van een cent doorgeschakeld worden naar waar je dat maar wilt, of dit nu op je tablet is of op je smartphone of desktop, dat maakt niet uit. Verder is het zo dat je

You Might Also Like