Huis

5 redenen om voor een pvc vloer te kiezen

13 mei 2020
pvc vloer

PVC vloeren zijn ontzettend populair. Ze hebben de afgelopen jaren zelfs de populaire laminaatvloer van haar troon gestoten. En dat is zeker niet zonder reden. Met een pvc vloer van floorsite.nl geniet je van ontzettend veel voordelen. Wil jij een pvc vloer kopen en twijfel je nog? Of weet je niet precies wat je van de vloer kunt verwachten? Wij geven je vijf redenen om voor een pvc vloer te kiezen. Lees mee en laat je inspireren!

 

1.      Geluiddempend

Klagen je buren vaak over geluidsoverlast? Of weet je zelf maar al te goed hoe gehorig een appartement of flat kan zijn? Dan wil je er natuurlijk alles aan doen om dit geluid te dempen. Een laminaatvloer is hier meestal niet voor geschikt. Op deze vloer hoor je immers bijna elk geluid. Bij een pvc vloer is dit anders. De vloer is niet alleen zeer stil, maar beschikt ook nog eens over geluid isolerende kwaliteiten. Ideaal voor drukke gezinnen of gehorige woningen.

 

2.      Ontzettend sterk

In een bedrijvig huishouden valt nog wel eens iets om. Dat is niet te voorkomen. Helaas kan dit er soms wel voor zorgen dat de vloer onnodig beschadigd raakt. Daarom is het verstandig om voor een sterkere vloer te kiezen. De pvc vloer staat bekend om zijn ijzersterke kwaliteiten. Hierdoor geniet je optimaal van jouw prachtige vloer en hoef je niet bang te zijn als er iets omgestoten wordt.

3.      Geschikt voor vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor vloerverwarming. Dit is dan ook een prima manier om niet alleen het wooncomfort te bevorderen, maar om ook nog eens indirect op de verwarming te besparen. Door enkel via de vloerverwarming het huis te verwarmen, kun je ontzettend veel geld besparen. Hierbij is een goede geleider natuurlijk wel van belang. Een pvc vloer is dan de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat men een veel hoger rendement behaalt met deze vloer.

 

4.      Geschikt voor vochtige ruimtes

Ben je op zoek naar een prachtige vloer voor de keuken, badkamer of een andere vochtige ruimte in huis? Dan is een pvc vloer uitermate geschikt. Deze vloer is prima bestand tegen vocht. Bovendien bestaat er weinig ruimte tussen de verschillende vloeronderdelen, waardoor schimmels en bacteriën zich minder snel kunnen nestelen.

 

5.      Gemakkelijk te onderhouden

Door het enorme aanbod van pvc vloeren kun je deze geheel naar eigen wens samenstellen. Bovendien zijn veel pvc vloeren tegenwoordig niet meer van echte houten vloeren te onderscheiden. Terwijl je wel geniet van alle voordelen van pvc. Zo is het grootste nadeel van een houten vloer natuurlijk het onderhoud. Je moet de vloer goed blijven onderhouden, zodat deze over de juiste uitstraling blijft beschikken. Bij een pvc vloer is dit echter niet nodig.

 

Een enkele keer stofzuigen en incidenteel dweilen is voldoende om de vloer in topconditie te houden. Bovendien is de vloer ook nog eens zeer hygiënisch, omdat er minder naden aanwezig zijn. Het is daarom niet voor niets dat pvc vloeren in steeds meer openbare gebouwen, restaurants en ziekenhuizen worden geplaatst. Ook wanneer jouw gezinsleden of jijzelf allergiegevoelig zijn is de pvc vloer een goede keuze!

You Might Also Like