Uncategorized

Hor voor je tuindeur

18 juni 2018

De zomer komt er weer aan en het zonnetje breekt door. Je gooit het liefst alle deuren open om de frisse lucht te verwelkomen. Helaas zien muggen, vliegen, wespen en sommige vogels dit ook als een uitnodiging. Geen probleem, want deze zomer kan jij de dag doorkomen met je deuren wijd open. Schaf gewoon een hor voor je tuindeur aan! 
Er zijn verschillende soorten horren te koop in winkels, dus voor elke deur en voor elke situatie is er wel iets geschikts te vinden. Bijvoorbeeld: 
– Het vliegengordijn 
– Het deurgordijn 
– De lamellenhor 
– De hordeur 

Het vliegengordijn

Een vliegengordijn bestaat uit lange kettingen, bijvoorbeeld met kralen, die boven de deur bevestigd worden. Deze kettingen reiken helemaal tot aan de grond. Sommige vliegengordijnen zijn gemaakt van een bepaalde soort stof en deze worden ook wel kattenstaarten genoemd. Deze horren voor je tuindeur zijn ideaal wanneer je veel van binnen naar buiten loopt. Ook met je handen vol kom je met gemak waar je wezen moet. Het vliegengordijn houdt alle vliegende insecten buiten de deur, maar het biedt geen bescherming tegen kruipend ongedierte, zoals bijvoorbeeld kikkers. 

Het deurgordijn

Het deurgordijn lijkt veel op het vliegengordijn. Het deurgordijn bestaat echter uit iets bredere reepjes stof. Deze kunnen veel verschillende kleuren hebben en ze geven dus een vrolijk, zomers gevoel aan je woning. 

De lamellenhor

De lamellenhor bestaat uit brede, doorzichtige lamellen: de horren. Het heeft zo’n beetje dezelfde voor- en nadelen als het vliegengordijn. Wel geeft het een heel andere uitstraling aan je woning dan het vliegengordijn. Het esthetische aspect zal dus waarschijnlijk bepalend zijn voor de uiteindelijke keuze. Daarnaast is de lamellenhor over het algemeen een stuk goedkoper dan de vliegenhor. 

De hordeur

Er zijn verschillende soorten hordeuren op de markt. Een mooie uitvinding is de rolbare hordeur met een automatisch rolsysteem. Heb je de hordeur even niet nodig, of wordt het winter? Dan kan je de hordeur gewoon zichzelf laten oprollen. Deze hor voor je tuin is erg goed in zijn werk, maar het nadeel is dat de deur storend kan werken wanneer je vaak naar binnen en naar buiten loopt. Een ander soort hordeur is de hordeur met magneten. Deze bestaat uit twee grote lamellen, die verbonden worden door een aantal magneetjes. Deze versie ziet er wat minder luxe uit dan het oprolbare systeem, maar je kan er wel eventueel doorheen met volle handen. Er is ook nog een derde optie wat hordeuren betreft. Deze hordeur werkt in principe hetzelfde als een normale deur: met scharnieren. 

Horgaas
Er zijn zoals je ziet veel verschillende soorten horren voor tuindeuren en er is veel om uit te kiezen. Er zit echter ook verschil in het horgaas. Het ene gaas is wat steviger dan het andere. Hoewel kwaliteit met een prijs komt, is het wel aan te raden voor stevig gaas te gaan. Wanneer je hordeur scheurt, mist het namelijk zijn doel.

You Might Also Like