Uncategorized

Ergonomische bureaustoelen voor op jouw werkkamer

18 juni 2018

Lichamelijke klachten kunnen makkelijk oplopen tijdens het computergebruik, want naast de arm- en polsbewegingen is de zithouding erg belangrijk. Een comfortabele bureaustoel moet zich aanpassen aan uw houding, maar helaas gebeurt vaak het tegenovergestelde. De balans tussen beweging en ondersteuning wordt op een verkeerde manier geïnterpreteerd. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor: de ergonomische bureaustoel.

Een ergonomische bureaustoel is bedoeld om lichamelijke klachten achter het scherm te bestrijden. Naast comfort geeft de stoel een automatische zithouding aan, waardoor de zithouding bij iedere persoon perfect is. Het speciale aan een ergonomische bureaustoel is de ondersteuning op alle plekken van het lichaam. Er zijn armleggers aangebracht voor de juiste hoogte van de schouders, een bewegende rugleuning voor onnodige klachten in rug, nek en schouders en de juiste voetsteun voor een comfortabele zithouding. Naast alle technische toepassingen aan de ergonomische bureaustoel is de persoon het belangrijkste gedeelte van een perfecte zithouding. De balans tussen ondersteuning en comfort moet zodanig perfect zijn dat er geen onnodige klachten moeten oplopen tijdens het computergebruik. Als dit wel het geval is, dan is een ergonomische bureaustoel uitstekend voor het tegengaan van de pijnlijke locaties.

Werking van een ergonomische bureaustoel

Zodra een ergonomische bureaustoel bij jou in huis staat, moet de stoel nog wel even worden ingesteld. Ieder persoon is natuurlijk identiek en heeft verschillende hoogtes en posities nodig voor een perfecte zithouding zonder onnodige klachten:

De stoel moet zich aanpassen aan jouw zithouding en niet andersom, anders kan dit nare gevolgen hebben voor later. Zodra je op de ergonomische bureaustoel zit, moeten jouw schouders vrij kunnen bewegen. Als dit niet het geval is, dan heb je een bureaustoel met de verkeerde rugleuning genomen, maar de bewegende rugleuning moet wel de rug goed ondersteunen voor een comfortabele werkhouding. Daarnaast zijn er, zoals eerder genoemd, speciale armleggers aangebracht aan de ergonomische bureaustoel. De armleggers zijn zo gemaakt dat de schouders meteen op de juiste schouderhoogte bevinden zonder aanpassing van de armleggers, de schouders hangen niet naar beneden en worden niet omhoog getild. Dit verbeterd de bloeddoorstroming in het lichaam, zodat bepaalde plekken geen vermoeidheid ondervinden. Daarna moet de rugleuning 15 graden achterover kantelen en dienen de bovenbenen lager te liggen dan horizontaal, de knieholtes moeten geen ondersteuning hebben. Ten slotte dienen de voeten zonder enige inspanning op de vloer rusten, als dit niet het geval is kan een voetsteun ideaal zijn.

Welke ergonomische bureaustoel past bij mij?

Voor iedere individu bestaat de juiste ergonomische bureaustoel, het is niet zo dat iemand in de steek wordt gelaten. Er zijn geen speciale regels voor het aanschaffen van de perfecte ergonomische bureaustoel, maar het is vooral proberen, proberen en nog eens proberen. Niet iedere persoon is hetzelfde en heeft daardoor een andere zithouding. Om een goede ergonomische bureaustoel te vinden, moet je ze zelf uitproberen in winkels die in bezit zijn van deze ergonomische bureaustoelen. Het is namelijk bijna onmogelijk dat een andere persoon de beste ergonomische bureaustoel voor jou kan uitzoeken.

You Might Also Like