Uncategorized

Verschillende soorten uitvaartverzekeringen

12 juni 2020
uitvaart

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen waar je voor kunt kiezen. Het grootste verschil zit hem in de manier waarop de verzekering uitkeert. Zo is er de naturaverzekering en ook de verzekering in geld (een kapitaalverzekering). Wat zijn de verschillen? En waarom juist voor de ene kiezen en niet de andere? We laten het je graag weten en vertellen er meer over in dit artikel.

Een natura uitvaartverzekering

Een veel voorkomende uitvaartverzekering is de naturaverzekering. Het is een verzekering waarbij de uitvaartkosten volledig vergoed worden. Eigenlijk worden de kosten niet vergoed, maar de uitvaart op zichzelf. Het gaat dus om het versturen van de kaarten, het plaatsen van een overlijdensadvertentie in de krant, de uitvaart, het opbaren in de aula, de koffie en cake met eventueel broodjes en ook de bedankkaarten, de rouwauto en mogelijk een volgauto. Het is afgestemd op een vooraf afgesproken aantal mensen. Het mooie is dat het niet erg is als de kosten van deze zaken stijgen. Je bent namelijk verzekerd voor de afgesproken uit te voeren diensten en niet voor een geldbedrag. Het is de reden waarom veel mensen voor een natura uitvaartverzekering kiezen. Het nadeel is dat je alles door de uitvaartverzekeraar moet laten doen. Ook zijn er weinig opties om naar een andere locatie te gaan. 

Een uitvaartverzekering in geld 

Een andere optie is de uitvaartverzekering in geld. Bij het overlijden van de verzekerde wordt dan namelijk het geld uitgekeerd. Het nadeel kan zijn dat alles duurder is geworden door de jaren heen en het geldbedrag niet voldoende is. Het is een optie om het verzekerde bedrag te laten indexeren. Het betekent wel dat de premie ook hoger wordt ieder jaar. Daarentegen is de uitkering ook hoger. Het is dus een voordeel. Je komt dan immers geen geld te kort. Je bent helemaal vrij om te doen en laten met het geld wat je wilt. Er is dus veel meer flexibiliteit. Het kan ook zo zijn, dat je de helft van de kosten verzekerd en de andere helft uit eigen zak of vanaf de spaarrekening betaald. De premie is dan wat lager. Het kan een goede keuze zijn. Mensen kiezen er echter minder voor. 

Welke moet je kiezen? Het is goed om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Een uitvaartverzekering vergelijk je hier. Je krijgt meer inzicht in de premies, de voorwaarden en de mogelijkheden voor een mooie uitvaart.

You Might Also Like