In de tuin

Je eigen moestuintje

19 juni 2018

Steeds meer mensen kiezen in de supermarkt voor organische groenten. Het is een positieve ontwikkeling dat mensen zich tegenwoordig meer zorgen maken om de chemische pesticiden die worden gebruikt in de landbouw, dan het uiterlijk van een komkommer, paprika of tomaat. Iedereen zou moeten willen dat zo min mogelijk chemicaliën in aanraking komen met de dingen die we eten. Om hier helemaal zeker van te kan je nog een stapje verder gaan dan het kopen van organische groenten in de winkel. Je kan namelijk ook kiezen om je eigen moestuintje bij je thuis te maken.

In de tuin of op het balkon

Hoewel het natuurlijk het meest ideaal is als je een eigen tuin bij je woning hebt, is het niet per se noodzakelijk om je eigen moestuintje te beginnen. Met de juiste hulpmiddelen is het namelijk ook mogelijk om op kleine schaal groenten te verbouwen op het balkon van een flat. Je kunt hier speciale plantenbakken voor kopen waarin je dezelfde potgrond gebruikt als je in de tuin zou doen.

Locatie voor moestuin bepalen

Bij het maken van een moestuintje is het belangrijk om hiervoor een goede locatie te bepalen. De planten in de tuin moeten namelijk wel voldoende zonlicht krijgen om te kunnen groeien. Hoe meer zon de planten krijgen, hoe lekkerder de groenten zullen smaken als deze klaar zijn om geoogst te worden. Het zonlicht heeft een directe invloed op de smaak van de groenten.

Kiezen welke groente je wilt verbouwen

Welke groenten je in de moestuin gaat verbouwen is ook een belangrijke keuze. Je moet jezelf wel verdiepen in wat de specifieke planten nodig hebben om optimaal te kunnen groeien. Zoek bijvoorbeeld uit in wat voor soort grond ze geplant moeten worden, hoeveel ruimte ze nodig hebben om te groeien en wat voor voeding vereist is voor een succesvolle oogst.

You Might Also Like