Keuken

Doe-het-zelf-tips; hulp bij het verbouwen van de keuken

19 juni 2018

Door bepaalde klussen zelf aan te pakken, zoals het verbouwen van de keuken, kun je een hoop kosten besparen. Het vergt echter wel een goede voorbereiding zodat je zeker weet dat het je geen moeilijkheden oplevert en juist geld kóst. Maar wanneer je een goede voorbereiding hebt en je de doe-het-zelf-tips uit dit artikel opvolgt komt het helemaal goed. Door de klus zelf te klaren kun je volledig zelf bepalen hoe je jouw keuken inricht!

Maak een goed ontwerp

Het maken van een goed ontwerp is onderdeel van een goede voorbereiding. Met een kloppend ontwerp zorg je ervoor dat je geen fouten maakt tijdens het verbouwen van de keuken zelf. Daarbij maakt het inzichtelijk wat je precies nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld specifieke producten nodig zoals geknipt en gebogen betonstaal? Dan kun je hier op tijd rekening mee houden. Houd bij het ontwerp ook rekening met de uiteindelijke functie van de keuken. Is het een keuken waarin je vooral heerlijke uitgebreide maaltijden wilt maken of is het echt meer een leefkeuken?

Welke hulp heb je nodig?

Ook geeft het maken van een ontwerp inzicht in de grootte van de klus; wil je de hele indeling aanpakken, dan moet je niet vergeten dat je al het leidingwerk en de elektrapunten moet verleggen. Dit kun je echt het best laten over laten aan een vakman zoals een loodgieter of elektricien. Dit soort werk moet namelijk goed en veilig gebeuren. Wanneer dit fout gaat levert het je veel kosten en soms zelfs schade op.

Muren en vloeren

Bij het verbouwen van de keuken is de keuze die je maakt voor de muren en de vloer van grote invloed op de uitstraling van de keuken. Tegels zijn een praktische keuze in verband met het schoonhouden, maar misschien heb je wel liever behang. En ga je voor een frisse kleur of juist een kleur die wat chiquer is? Net als bij de muren heb je bij vloeren de keuze uit praktische opties zoals tegels, bijvoorbeeld keramische tegels, maar je kunt ook kiezen voor laminaat of een houten vloer. Bedenk goed wat voor invloed het op je keuken heeft en wat het beste past bij jouw huishouden. Vaak speelt mee of het er goed uitziet en of het praktisch genoeg is.

Het verbouwen van de keuken vraagt dus vooral om een goede voorbereiding, een goed ontwerp en de juiste materiaalkeuze. Vervolgens houdt niets je meer tegen om jouw droomkeuken te realiseren!

You Might Also Like