Keuken

Onderdelen voor jouw koelkast!

23 november 2018

Voor veel huishoudens is de koelkast een van de meest belangrijkste apparaten binnen het huis. Hier bewaar je namelijk al je gekoelde eten en drinken in. Zonder deze koeling worden deze producten niet goed bewaard en kunnen zo minder lekker worden of bederven sneller. Dit is natuurlijk niet gewenst. De levensduur van een koelkast ligt zo rond de zeven jaar. Maar, het kan zomaar voorkomen dat je koelkast het eten en drinken niet meer goed koel houdt of het zelfs helemaal niet meer doet. Wat nu? Ga je een dure monteur laten komen? Of ga je zelf de kapotte onderdelen vervangen?

Wat kan er mis zijn met mijn koelkast?

Staat er water in de koelkast? Dit komt vrijwel altijd door een verstopte afvoer. Om de afvoer weer door te laten stromen kun je de afvoer doorprikken met bijvoorbeeld een sateprikkertje, doe hier wel een stukje papier omheen. Het is beter om af en toe deze afvoer schoon te maken. Zodat je het probleem voorkomt. Doe om de 3 maanden bijvoorbeeld een druppel chloor in de afvoer met daarna een klein beetje water.

In de koelkast heb je meestal verschillende lades, vakjes of rubbers zitten. Dit zijn de onderdelen van de koelkast die meestal kapot gaan, puur door veel gebruik. Deze koelkast onderdelen zijn vaak gemakkelijk zelf te vervangen.

Hoe kom ik aan de juiste onderdelen?

Stel je voor, een onderdeel van mijn Miele koelkast is kapot gegaan en ik ben op zoek naar Miele onderdelen voor mijn koelkast. De thermostaat is kapot gegaan. Het is belangrijk om te weten wat het merk- en typenummer is, deze staat meestal op een sticker aangegeven. Ik ga op het internet op zoek naar ‘Miele F4893S thermostaat’. Vaak komen er dan veel verschillende websites naar voren die het probleem beschrijven en kan ik op zoek naar de juiste thermostaat.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om tijdelijk een  koelbox te kopen. Een ideale oplossing voor als je koelkast kapot is.

You Might Also Like