Verzekeringen

Waar moet je opletten bij het afsluiten van een lening?

23 november 2018

Wanneer je in een korte periode veel geld nodig hebt om bijvoorbeeld een auto, verbouwing of keuken te kopen, kan je overwegen om een lening af te sluiten. Dit kan je bijvoorbeeld bij een bank of kredietverlener doen. Je maakt hier afspraken over hoeveel geld je gaat lenen, wanneer je het terug gaat betalen en hoeveel rente je moet betalen. Om te voorkomen dat je aan vervelende voorwaardes vast zit lees je hier waar je op moet letten bij het afsluiten van een lening.

Reden van geld lenen

Er zijn verschillende redenen om geld te lenen. Zo kan je bijvoorbeeld in een korte tijd een hoeveelheid geld nodig hebben om een aankoop te doen, daar is een persoonlijke lening voor bedoelt. Maar het kan ook zijn dat je een lening een beetje wilt spreiden, dan kan je het beste gaan voor een doorlopend krediet.

Rente

De rente is altijd een belangrijk onderdeel van een lening, het bepaalt namelijk hoeveel extra je over je lening moet terug betalen aan het einde van een lening of tijdens de aflossingen. Wanneer mensen lenen is de grootste fout die ze maken dat ze daarna de rente niet meer kunnen terug betalen. Je moet altijd goed op letten met hoe hoog de rente is voordat je aan een lening gaat beginnen.

Mocht een persoonlijke lening verkeerder uitpakken dan dat je had gedacht omdat de voorwaardes uiteindelijk minder gunstiger zijn dan je uiteindelijk had verwacht, kan je er voor kiezen om je lening te gaan oversluiten. Dit kan handig zijn voor wanneer de rentes zijn gedaald of om het overzicht te bewaren wanneer je meerdere leningen hebt afgesloten. Hierdoor kan je veel geld besparen op de maandlasten en kan je looptijd van je lening worden verkort.

You Might Also Like