Huis, Vloeren

Betonlook, dé trend van 2018

19 juni 2018

De afgelopen jaren zien we dat interieurs een steeds stoerder uiterlijk mogen krijgen. Het industriële interieur is lange tijd een trend en nog altijd is deze zeer populair. Nog niet al te lang geleden zagen we de ongekende populariteit van de steigerhouten meubelen die nauw verbonden was aan de trend. En ook de trend van 2018 borduurt hierop verder. In huizen zien we dit jaar steeds vaker de betonlook. Ogenschijnlijk onafgewerkt beton zorgt voor een industriële uitstraling in huis. Betonnen muren geven je het idee in een fabriekshal te staan. Denk echter niet dat je hierdoor een kille woning krijgt. Met de juiste styling van het interieur realiseer je een ruimte met een stoer uiterlijk, maar ook warm, mooi en stijlvol.

Betonnen muren en vloeren

De meest voordehand liggende manier om de betonlook in je interieur te integreren is via betonnen muren en vloeren. Vooral voor keukens en badkamers realiseer je hiermee een mooie en trendy look. Overigens lijkt het alsof de betonnen muren en vloeren simpelweg onafgewerkt zijn gelaten. Niks is echter minder waar. Zeker in vochtige ruimtes, zoals de badkamer, kan je hier niet mee wegkomen. Er wordt daarom speciaal stucwerk gebruikt die zorgt voor een waterdichte afwerking van de vloer of muur.

Betonlook met woonaccessoires

Om de betonlook trend van 2018 ook in jouw woning te gebruiken, hoef je niet per se zover te gaan om compleet nieuwe muren en vloeren aan te leggen. Je kunt de betonlook ook in huis halen door het gebruik van woonaccessoires. Zo zijn er bijvoorbeeld betonnen lampen, tafels en zelfs stoelen te koop. Een betonnen bijzettafel voor je bankstel is een populaire keuze. Diverse betonnen accessoires verspreid door een ruimte zullen de trend ook prima overbrengen. De woonaccessoires zijn goed te combineren met natuurlijke materialen in het interieur.

You Might Also Like