Vloeren

De levensduur van een gietvloer

25 januari 2016
Gietvloer

Gietvloeren zijn heden ten dage heel populair in Nederland. In het verleden werden deze vloeren, vanwege bepaalde eigenschappen, voornamelijk in fabrieken gebruikt. Nu is het niet vreemd om een gietvloer in uw woonhuis te hebben. Deze vloeren genieten een zekere mate van populariteit vanwege de lange levensduur en lage onderhoudskosten. U kunt ze laten plaatsen in elk willekeurige ruimte van uw woning, zoals:

  • de badkamer,
  • woonkamer,
  • inrit,
  • keuken,
  • terras, etc.

Maar waarom kiest men tegenwoordig en masse voor gietvloeren? En hoelang gaat zo een gietvloer mee? Dat leest u in dit artikel boordevol Gietvloer Tips.

De levensduur en de lagen van uw gietvloer

Een van de belangrijkste voordelen van een gietvloer is de lange levensduur. In vergelijking met andere vloertypen gaan gietvloeren veel langer mee. De uiteindelijke levensduur wordt bepaald door het aantal lagen dat wordt geplaatst. Gemiddeld gaat uw gietvloer 30 jaren mee. Let wel dat u om de tien jaar de toplaag laat vernieuwen. Dit zal de levensduur van uw gietvloer verlengen.

Onderhoudsarme vloeren

Ja, slechts de toplaag moet om de tien jaar worden vernieuwd. Hiernaast vergt uw gietvloer heel weinig onderhoud. In vergelijking met andere vloertypen zijn ze zelfs veel minder gevoelig voor krasjes. Dit heeft uw gietvloer te danken aan het feit dat het in zekere mate elastisch is.

De perfecte vloer voor uw woning

Kiest u voor een gietvloer dan bent u ongeveer 30 jaar verzekerd van een mooie en onderhoudsarme vloer. En wie wilt dat niet? U kunt gietvloeren in alle ruimtes van uw woning laten plaatsen en daarna hoeft u nauwelijks wat aan de onderhoud daarvan te doen.

You Might Also Like