Vloeren

Wat zijn de kosten van een gietvloer?

25 januari 2016
Gietvloer metaal look

Bent u aan het bouwen of verbouwen? Wilt u een gietvloer laten plaatsen bij u thuis of op kantoor? Wellicht bent u benieuwd naar de kosten van het laten plaatsen van een gietvloer? In dit artikel leggen wij dit alles uit.

Hoe worden de prijzen voor gietvloeren bepaald?

De uiteindelijke kostprijs van uw gietvloer is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

  • het aantal lagen dat wordt aangebracht,
  • de vloertype en
  • het oppervlak.

Het aantal lagen

Iedere laag moet eerst goed drogen voordat men verder kan. Daarom kan het soms enkele dagen duren voor uw vloer helemaal af is. Hoe meer lagen u laat gieten, hoe langer dit proces zal duren. Wat heeft dit met de kostprijs te maken? De arbeidskosten worden per uur berekend. Een gietvloer met meerdere lagen zal daarom duurder uitkomen dan een gietvloer bestaande uit minder.

Vloertype

Elk gietvloer soort heeft een andere prijs. U kunt de prijs van uw gietvloer hier dus wat beïnvloeden. De meest gangbare gietvloer soorten zijn woonbeton, epoxy, troffelvloer, steentapijt en polyurethaan. Van deze vier vloersoorten is steentapijt doorgaans de goedkoopste optie.

Het oppervlak

Naast de vloertype en het aantal lagen heeft het oppervlak van de ruimte ook invloed op de prijs. Hoe groter de ruimte hoe goedkoper de prijs per m² zal zijn. Let wel dat een ruimte dat bestaat uit meerdere kleine kamers wel duurder uit zal vallen dan een grote zaal. Simpel weg omdat dit veel werk vereist.

En wat zijn de prijzen?

Nu u weet u hoe de prijs van uw gietvloer wordt bepaald bent u zeker benieuwd naar de gemiddelde kosten voor zo een project. We kunnen u richtprijzen geven zodat u een beeld heeft van de nodige investering. U kunt een gemiddelde prijs tussen de €70 en €120 per m² verwachten voor het laten plaatsen uw gietvloeren. Ga na hoe groot het oppervlak is waar u de gietvloer wilt laten plaatsen en u krijgt een indicatie van de hoogte van de nodige investering. Let wel dat de indicatieprijs best wat kan verschillen van de daadwerkelijke kosten. Een specialist kan u een beter beeld geven van de mogelijkheden voor uw ruimte. Laat daarom een specialist een maatwerk offerte voor u opmaken, zo heeft u concrete cijfers om mee te werken.

You Might Also Like