Inrichting

Scandinavisch interieur

25 januari 2016
scandinavisch interieur

Het Scandinavisch wonen is de afgelopen jaren erg populair. Wanneer je een woonwinkel bezoekt of een woonmagazine raadpleegt, kun je er bijna niet omheen. In dit artikel willen we inspringen op wat precies de kenmerken van zo’n Scandinavisch interieur zijn.

Kleurgebruik

Het meest opvallend aan een Scandinavisch interieur is dat er veel gebruik van lichten kleuren (wit) wordt gemaakt. Zowel de muren, vloeren en soms ook meubels zijn vaak wit. Hierbij wordt afgewisseld met accessoires en meubels van voornamelijk natuurlijke kleuren zoals grijs, bruin en zwart. Het Scandinavisch interieur geeft hierdoor een wat sobere en minimalistische indruk en straalt hierbij rust en authenticiteit uit. Scandinavisch interieur staat voor comfort en functionaliteit. Voor mensen die toch net wat meer kleur in het interieur willen wordt er vaak gekozen voor kleine details in pastelkleuren. Ook wordt er soms gekozen voor een accentwand om het witte geheel wat te breken.

Meubels

De meubels zijn qua uiterlijk vaak vrij eenvoudig, maar zijn praktisch, gebruiksvriendelijk en van hoge kwaliteit. De liefde voor natuur is duidelijk terug te zien in Scandinavische interieurs. Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, katoen, wol en leer. Scandinavisch staan bekend om hun vakmanschap. Het mooie is dat Scandinavisch interieur in allerlei prijsklasses te koop is. Ook bij de goedkopere meubels staat kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid voorop. Ook staan zowel meubels als accessoires bekend om hun details en slimme innovatieve oplossingen. De eetkamerstoelen van interieurvannu.nl sluiten mooi aan bij deze kenmerken.

Gebruik van woonaccessoires in het Scandinavisch interieur

Ook op het gebied van woonaccessoires wordt er veelal gekozen voor natuurlijke materialen. Omdat men in Scandinavie vaak met lange koude winters te maken heeft, wordt er vaak gekozen voor warme materialen. Zo wordt er in vele interieurs gebruik gemaakt van bruine, bonte en witte schapenvachten. Schapenvachten worden gebruikt ter decoratie over stoelen, banken of als vloerkleed bijvoorbeeld voor de open haard. Naast het ontzettend leuke en sfeervolle gevoel dat ze geven, zorgen ze ook daadwerkelijk voor warmte. Ook koeienhuiden of rendierhuiden worden als decoratieve materialen in het Scandinavisch interieur gebruikt. Dit kan als vloerkleed, maar bijvoorbeeld ook als wanddecoratie.

 

You Might Also Like