Inrichting

Vloerverwarming verdeler

17 december 2019

Een vloerverwarming verdeler wordt door velen beschouwd als het meest effectieve verwarmingssysteem. En het is een vorm van verwarming waar we altijd rekening mee moeten houden als we denken aan het bouwen of renoveren van een huis.

Soorten vloerverwarmingssystemen
De verwarmde vloer heeft nog twee andere gebruikelijke systemen, die variëren naargelang de grootte van het huis en het type renovatie dat wordt uitgevoerd: het hydraulische systeem, dat werkt op basis van verwarmd water in een ketel, en het elektrische systeem, dat zowel door middel van deken- als verwarmingskabels kan worden gebruikt.

De verwarmde vloer is compatibel met elke coating, maar het is raadzaam dat elke leverancier zijn product garandeert. Het is belangrijk om te weten of de porseleinen tegellijm bestand is tegen bijvoorbeeld hogere temperaturen. Of, als de coating van hout is gemaakt, is het noodzakelijk om te controleren of het materiaal kan worden verwarmd.

Koude vloeren, zoals keramiek, porseleinen tegels, marmer en graniet, geven de warmte beter van onder naar boven af, wat een intenser gevoel van warmte op de oppervlakken geeft.

Coatings zoals laminaten, houten knuppels en massief hout hebben iets lagere warmte transmissie coëfficiënten, die op geen enkele wijze de efficiëntie van de werking van het systeem in gevaar brengen.

Het is belangrijk om de verwarmde vloer te plaatsen wanneer het huis in aanbouw is. De verwarmde vloer heeft ruimte nodig en zal hoger zijn dan normaal, dankzij alle apparatuur die eronder gaat.

Als een persoon een huis met de juiste voet hoog wil, moet het iets hoger doen dan u denkt, omdat de vloer een goede ruimte zal innemen.

In het algemeen zal het bedrijf dat dit soort systemen verkoopt en installeert een professional voorstellen om te beoordelen welke vloer het meest geschikt is en wat er moet worden nagedacht en gedaan om te voldoen aan de wensen van de klant.

Voor gebouwen die klaar zijn voor de installatie van de verwarmde vloer is het nodig om een groot deel van de vloer te breken, aangezien het circuit zich onder de ondervloer moet bevinden, zodat het een minimale dikte heeft voor de isolatielaag, de kabels of leidingen en de bescherming laag.

Na het installeren van de verwarming kan de vloer normaal worden gewassen.

Wat moeten we overwegen voor een vloerverwarmingsinstallatie?
Vloerverwarming is een van de meest efficiënte systemen op de markt, maar u moet rekening houden met een aantal zaken zoals:

– In combinatie met efficiënte verwarmingssystemen zal het een middellange termijn investering vergen in vergelijking met radiatorverwarmingssystemen, maar het rendement zal op korte termijn sneller zijn.

– Het is een geschikt systeem om continu mee te werken, ideaal voor woningen met een hoge bezettingsgraad, omdat het verwarmingssystemen met een hoge thermische inertie zijn, zodat het niet altijd handig is om het systeem aan en uit te schakelen.

– Voordat u voor dit vloerverwarmingssysteem kiest, moet u eerst de huisvestingsomstandigheden evalueren, omdat deze tussen 5 en 10 cm hoog zijn om dit verwarmingssysteem te kunnen installeren. Het is daarom belangrijk om een voorafgaande studie te maken, zowel bij nieuwe werken als bij renovaties!

 

Bron: renovatienieuws.nl

You Might Also Like