Styling

Geurkaarsen met kerst

17 december 2019

Geurkaarsen zijn zeer populaire sfeermakers en vooral rond de kerst gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Geurkaarsen met kerst geven namelijk een extra gezellig gevoel en met geuren zoals kaneelbroodjes en dennenbomen laat je je huis heerlijk ruiken.

Sfeermakers in huis

Je kunt natuurlijk “normale” kaarsen aansteken als je het gezellig wil maken, maar geurkaarsen zijn eigenlijk een stuk leuker! Geurkaarsen geven namelijk net dat beetje extra sfeer in huis, want naast het gezellige beeld van een aantal kaarsjes bij elkaar, verspreiden ze ook nog eens een heerlijke geur door het hele huis. Geurkaarsen met kerst zijn echte sfeermakers, want met de lekkere geur van gebakken kersentaart of gingerbread krijg je meteen zin om deze winterse versnaperingen op te peuzelen. Steek zo’n kaars bijvoorbeeld aan na een lange dag werken of als je net van een wandeling in de kou komt. Vooral als het buiten al begint te schemeren en donker begint te worden, is een geurkaarsje helemaal perfect om in een gezellige mood te komen. Met een kopje warme chocolademelk of thee en een goed boek of een leuke kerstfilm maak je er zo een knus avondje van!

Typische kerstgeuren

Geurkaarsen kunnen je ook echt in kerststemming brengen. Dit gebeurt vooral als je voor typische wintergeuren of kerstgeuren gaat. Geurkaarsen met de geur van amber, hout, haardvuur of dennenboom zijn bijvoorbeeld erg typisch voor de feestdagen. Vooral die laatste geur is perfect voor als je om wat voor reden dan ook geen echte kerstboom in huis hebt. Dankzij zo’n geurkaars krijg je dan toch die lekkere dennengeur in huis! Verder zijn voedselgeuren zoals kaneel, appelcider, vanille, chocolade, geroosterde kastanjes, appeltaart en pompoen ook heel populair bij geurkaarsen met kerst. Activiteiten zoals koken en bakken geven sowieso een huiselijke en knusse sfeer, dus kaarsen met voedselgeuren wekken soortgelijke gevoelens op. Als je zo’n kaars brandt, dan ruikt het hele huis naar een feestelijke kerstmaaltijd! Het lijkt dan alsof je je urenlang hebt uitgesloofd in de keuken, maar stiekem komt die lekkere geur dus gewoon van een kaarsje.

Geurkaarsen voor elke gelegenheid

Heb je een aantal lekkere geurkaarsjes gekocht, maar weet je niet zo goed waar je deze moet neerzetten? Eigenlijk kun je in elke kamer in huis wel geurkaarsen met kerst neerzetten, zelfs op het toilet! Als je bijvoorbeeld bezoek hebt, dan kun je namelijk op het toilet een geurkaars met een frisse kerstgeur zoals dennenboom of eucalyptus aansteken. Verder zijn geurkaarsen natuurlijk ook zeer welkom in de woonkamer, eetkamer en keuken, omdat je hier vaak met gezelschap zit en de kaarsen voor extra gezelligheid zorgen. Let er alleen op dat je de geurkaars wel het beste kunt afstemmen met de gelegenheid. Tijdens het geven van een etentje kun je bijvoorbeeld beter subtielere geurkaarsen met bijvoorbeeld vanillegeur aansteken, omdat penetrante geuren de eetlust van je gasten kunnen beïnvloeden. Geef je een borrel, spelletjesavond of filmavondje, dan kun je ook prima “zwaardere” geuren zoals amber of haardgeur gebruiken om je huis supergezellig te maken!

 

Bron: stylishcolors.eu

 

You Might Also Like