Inrichting, Styling

Een nieuwe salontafel in je woonkamer

20 april 2016

De woonkamer is een van de meest essentiële elementen van uw woning, omdat u zich hier vrijwel dagelijks zal bevinden. In de ochtend wordt u er rustig wakker met de krant, in de avond ploft u er op de bank na een lange dag werken, enzovoorts. Zo zijn er redenen genoeg te bedenken, om de woonkamer van een leuke inrichting te voorzien. Denk bijvoorbeeld niet aan het juiste type bank in de woonkamer, maar ook zeker een passende salontafel. Er worden tegenwoordig tal van verschillende salontafels voor de woonkamer aangeboden, uiteenlopend van zeer moderne varianten, tot de meer klassieke modellen. Welk type salontafel sluit het beste bij de huidige stijl van uw woonkamer aan?

Geschikte salontafels vinden

Het vinden van een bijpassende salontafel bij uw huidige interieur is niet altijd even eenvoudig. U wilt wellicht een salontafel die aansluit bij het materiaal van de bank, kastjes en andere elementen in uw woonkamer. Anderzijds moet de salontafel het juiste formaat hebben, zodat deze niet te nadrukkelijk aanwezig is. Gebruik een salontafel bijvoorbeeld op een kleed in het midden van de woonkamer, om een lege ruimte op een leuke manier op te vullen.

Naast het materiaal (hout, steen, etc.) en het formaat van de salontafel, speelt ook de vorm een rol. In een strak en modern interieur zal in de meeste gevallen worden gekozen voor hoekige salontafels, die aansluiten bij de vorm van een bank of stoel in de kamer. Heeft u echter een klassiek ingerichte woonkamer, dan kan een bijpassende ovale tafel ideaal zijn. Deze tafels zorgen vaak voor een gezellige sfeer in de woonkamer, net zoals een ronde salontafel.

Accessoires bij een salontafel kiezen

Een salontafel alleen is vaak niet voldoende, om de woonkamer een gezelligere sfeer te geven. Zo kunt u de salontafel combineren met verschillende, bijpassende accessoires. Denk in een moderne inrichting bijvoorbeeld aan een leuk plateau met kleine plantjes in vrolijke bloempotjes. Dergelijke accessoires zijn niet te nadrukkelijk aanwezig, maar kunnen het strakke aspect van een salontafel enigszins breken.

Bij klassieke salontafels zou u kunnen kiezen voor een oude klok, een oude kaarsenstander, enzovoorts. Op internet vindt u verschillende accessoires, die bij een salontafel kunnen aansluiten.

You Might Also Like