Inrichting

3 tips voor het inrichten van je werkkamer

25 november 2019
werkkamer inrichten

Thuiswerken wordt steeds populairder, daarom kiezen mensen die vaker thuiswerken ervoor om een werkkamer in huis te maken. Het is namelijk belangrijk om een goede werkplek te hebben, waar je ongestoord op een gezonde manier kan werken.

Je hebt vast wel eens gehoord van ergonomisch werken. Deze term wordt veel gebruikt in het bedrijfsleven en bijna alle kantoren worden tegenwoordig ergonomisch ingericht. Wat betekent dat er gekozen worden voor ergonomische kantoormeubelen en hulpmiddelen om werknemers in een gezonde houding te laten werken. Ook voor thuiswerkers is het belangrijk om de werkkamer goed in te richten en dus ook met een ergonomische werkplek.

Ergonomische kantoormeubelen

Je werkkamer is pas geschikt om te werken als je ervoor gekozen hebt om er ergonomische kantoormeubelen in te zetten. Denk aan een ergonomische bureaustoel en bureau. Deze meubelen kunnen helemaal op je lichaam afgesteld worden, waardoor je kan werken in een gezonde werkhouding. Door de juiste houding werk je productiever en zal je minder lichamelijke klachten ervaren. Bij bureaus is het belangrijk dat deze in hoogte verstelbaar zijn. Ook kan je tegenwoordig kiezen voor een zit sta bureau, zodat je staand en zittend werken kan afwisselen. Wat erg goed voor je is!

Als het gaat om een ergonomische bureaustoel dan heb je veel keuze. Ergonomische bureaustoelen zijn er namelijk in vele modellen. Het belangrijkste bij een ergonomische bureaustoel is dat deze op zoveel mogelijk punten verstelbaar is. Denk aan de hoogte, rugleuning, armleuningen en zitting. Zo kan je de bureaustoel afstellen op je lichaam voor een gezonde zithouding achter je bureau. Deze ergonomische bureaustoelen van OfficeCity zijn allemaal van erg goede kwaliteit.

Juiste verlichting

De juiste verlichting op je werkkamer is enorm belangrijk. Verlichting geeft sfeer aan je kamer en daglicht in de kamer zorgt ervoor dat je geen moeie ogen krijgt. Kies daarom in eerste instantie voor een ruimte met raam, maar vergeet ook zeker niet goede verlichting te kopen. Zeker als je ook s avonds uren maakt is het belangrijk om de juiste verlichting in de kamer te hebben.

Rustige plek

Tot slot is het belangrijk om op een rustige plek in huis je werkkamer te maken. Dit zorgt ervoor dat je ongestoord kan werken en niet afgeleid wordt door anderen. Een afgesloten werkplek of een aparte kamer is het meest ideaal.

You Might Also Like