In en rondom huis

Lees hier 3 redenen om voor een kinderopvang te kiezen

22 november 2019

Je bent fulltime aan het werk en jouw kind kan niet elke dag bij je zijn. Toch kan het lastig zijn om te vertrouwen op een ander dat hij goed voor je kind zorgt. Hoe erg het misschien ook tegen je gevoel ingaat in eerste instantie zijn hier 3 redenen waarom je toch voor een kinderopvang zou kunnen kiezen.

Hoe zit een kinderopvang in elkaar?

Het is duidelijk wat voor dienst de kinderopvang biedt. Toch kun je bepaalde vragen hebben over leeftijdsverschillen of de grootte van de groep.  Bij de meeste kinderopvangen zijn er groepjes van ongeveer 10 kinderen. Deze groepen zijn niet groter omdat elk kind dan individueel te weinig aandacht krijgt. Deze aandacht wordt verspreid door iemand die gediplomeerd is als pedagogisch medewerker. Het verschilt per opvang hoe er wordt omgegaan met leeftijden, de ene kinderopvang doet groepen met kinderen van dezelfde leeftijd terwijl de ander groepen maakt met kinderen tussen 0 en 4 jaar.

De specialistische medewerkers helpen bij de ontwikkeling van jouw kind

Je kunt het gevoel hebben dat het niet fijn is om je kind af te zetten bij een kinderopvang. Toch is jouw kind in erg goede handen. Elke medewerker moet een gediplomeerd pedagogisch medewerker zijn. Dit betekent dat zij goed het gedrag kunnen herkennen die jouw kind vertoont en zij kunnen helpen bij de verdere ontwikkeling bij dit gedrag. Doordat zij goed doorhebben hoe jouw kind zich gedraagt kunnen ze hier de begeleiding op aanpassen.

De opvang wordt getest op veiligheid en vertrouwdheid voor jouw kind

Een kinderdagverblijf moet een plek zijn waar jouw kind zich fijn voelt en waar het veilig is. Dit wordt jaarlijks geïnspecteerd door de GGD. Geen zorgen dus betreft deze veiligheid. Er wordt het maximale aan gedaan om het verblijf van je kind zo prettig en veilig mogelijk te maken. Ook checkt de GGD tijdens zijn bezoek of de medewerkers nog aan de juiste skills voldoen en of de samenstelling van de groep nog prettig en goed is.

Hoe raar het dus ook aan kan voelen, jouw kind is in goede handen bij een kinderopvang groningen. Hopelijk heb je na het lezen van deze drie redenen de rust gekregen om erop te vertrouwen.

Bron: https://www.jabadoo-kinderopvang.nl/peuterzwemles

You Might Also Like