Styling

4 interieurtips voor in jouw woonkamer

22 november 2019

Je bent bezig om je interieur op te knappen. Je bent opzoek naar accessoires en je bent aan het bedenken welke kleuren bij elkaar passen en welke niet. Toch is het lastig om hier snel uit te komen. Lees daarom hier 4 interieurtips voor in jouw woonkamer om je inspiratie te geven tijdens het aankleden van jouw woonkamer.

Vermijd chaos, creëer eenheid

Natuurlijk wil je niet dat alle kleuren in je huis overhoopliggen en dat alles chaotisch overkomt. Toch wil je wel kleuren met elkaar combineren, maar welke kleuren passen bij elkaar? Voorbeelden zijn, donkergroen en roze of blauw en goud. Of ga voor een zwarte muur met spiegelfotolijsten erop. Het is maar net aan jou wat je mooi vindt. Doe op het internet inspiratie op over de verschillende kleurencombinaties en maak de keuze welke bij jouw woning past.

Licht de kleuren van jouw woonkamer goed uit

Zorg dat er genoeg licht in de woonkamer binnenkomt. Heb je een lichte kamer dan komen deze kleuren niet tot zijn recht met weinig licht. Donkere kamers worden zonder genoeg licht te donker waardoor je de verschillende kleuraccenten niet meer waar kunt nemen. Je zorgt voor genoeg licht in de kamer door gordijnen zoveel mogelijk open te houden. Als je niet zulke grote ramen hebt dan kun je zelf verlichting aanschaffen en op de plekken neerzetten waar het donkerder is.

Maak de kamer ruimtelijker door meubels van de muur af te plaatsen

Veel mensen zetten hun meubels tegen de muur aan. Hier zit ook een logische gedachte achter. Namelijk dat je zo de minste ruimte kwijt bent. Toch werkt dit averechts. Juist als je de meubels een aantal centimeter van de wanden afhoudt zorgt dit optisch voor extra ruimte in je woonkamer.

Zorg voor een echte eyecatcher in huis

Om jouw woonkamer helemaal af te maken heb je iets nodig wat echt het pareltje van de woonkamer is. Het object waar visite over begint als zij bij je binnenkomen. Zo kun je op een centraal punt in de kamer een platenspeler of een eric kuster look a like schelpenvaas neerzetten. De reden hiervan is ten eerste dat het erg mooi is en ten tweede dat het de aandacht op de imperfecties weghaalt. Zo heb je een woonkamer die eruit springt.

Bron: https://www.domesticainteriordesign.nl/

 

 

You Might Also Like