Styling

Op zoek naar de geschikte afmeting van uw dekbed.

11 juli 2016

Een ruim assortiment

Dekbedden zijn in allerlei maten en soorten verkrijgbaar. Grof ingedeeld zijn er éénpersoonsdekbedden, tweepersoonsdekbedden en lits-jumeauxdekbedden. In dit artikel gaan we in op de verschillende maten dekbedden.

 

Eénpersoonsdekbed

Zoals de naam al zegt wordt een 1 persoons dekbed doorgaans gebruikt voor een 1 persoons bed. Een 1 persoons bed heeft een matras breedte van 90 cm en een lengte van 200 of 220 cm.

Het is ook mogelijk een éénpersoonsdekbed te gebruiken voor een twijfelaar. Een twijfelaar is een bed dat tussen een éénpersoonsbed en tweepersoonsbed in zit. De breedte van een twijfelaar is 120 cm. U houd dan echter niet veel deken aan de zijkanten over (slechts 10 cm aan elke zijde).  Een standaard éénpersoons dekbed heeft de afmeting 140 x 200 cm. Er zijn echter ook extra lange éénpersoonsdekbedden, deze hebben een afmeting van 140 x 220 cm.

 

Tweepersoonsdekbed

Tweepersoonsdekbedden zijn standaard verkrijgbaar in de afmeting 200 x 200 cm. Heeft u een extra lang bed, of wilt u graag een langer dekbed, kies dan voor een extra lang tweepersoonsdekbed van 200 x 220 cm. Over het algemeen wordt een tweepersoons dekbed gebruikt voor een tweepersoonsbed. De matras van een tweepersoonsbed heeft standaard 140 x 200 cm als afmeting. Een extra lang tweepersoonsbed heeft de afmeting 140 x 220 cm. U kunt uw tweepersoonsdekbed ook gebruiken voor een bed van 160 cm breed, maar meestal kiest men in dit geval voor een lits-jumeaux dekbedovertrek.

 

Lits-jumeauxdekbed

Een lits-jumeauxdekbed heeft als standaardafmeting 240 x 200 cm. Een extra lang lits-jumeaux dekbed heeft de afmeting 240x220cm. Een lits-jumeaux dekbed wordt meestal op een bed van 160 cm breed of een lits-jumeauxbed van 180 cm breed gebruikt.  In sommige gevallen gebruikt met een lits-jumeaux dekbed op een tweepersoonsbed, bijvoorbeeld als het bed een dikke matras heeft. Op deze manier bedekt het dekbed dan toch de zijkanten van de matras. Heeft u een matras van 200 cm breed, dan zijn lits-jumeauxdekbedden ook goed geschikt. U kunt dit geval ook kiezen voor een extra royaal dekbedovertrek van 260 cm breed.

Indien u nog niet het gewenste dekbedovertrek gevonden heeft kunt u altijd op deze website kijken voor een totaal overzicht.

7

You Might Also Like