Kozijnen

Verschillende stijlen raamkozijnen

11 juli 2016
raamkozijnen

Klein of groot. Rond of vierkant. Een groot deel van hoe jouw huis eruitziet en het gevoel van grootte wordt grotendeels bepaald door de vorm van je raamkozijn.

Rechte ramen
Het is heel nuttig om na te denken over de raamkozijnen in jouw huis. Waar plaats je deze bijvoorbeeld en je kunt nadenken over de vorm en grootte. Meer lichtinval in je huis laat de ruimte ook meteen groter lijken. Een woonkamer met lange rechte ramen krijgt meer natuurlijk licht binnen. Hierdoor lijkt het ook alsof de woonkamer veel groter is dan deze in werkelijkheid is.

Een verlenging van je woonkamer
Niets is heerlijker dan een tuin op het zuiden. Maak hier dan ook gebruik van door de deuren lekker open te slaan. Je haalt buiten naar binnen waardoor je woonruimte een lijkt te zijn met de natuur.

Rond is romantisch
Je kunt in een prachtig huis wonen, maar wanneer je kleine ronde ramen hebt komt er maar weinig licht naar binnen. Dit zorgt ervoor dat je huis kleiner en donkerder lijkt dan deze in werkelijkheid is. Er zijn verschillende trucs die zorgen dat je huis er groter uitziet dan deze in werkelijkheid is. Je kunt bijvoorbeeld de basis van je inrichting rustig houden.

Schuifraam
Tegenwoordig zie je veel bij huizen het rechthoekige verticale schuifraam. De oorsprong van deze ramen zit vaak in monumentale panden. Alku maakt kunststof kozijnen, waarbij ze de oorspronkelijke details proberen te behouden. Zo kun je dus alsnog een mooi raam zoals vroeger in ieder huis laten plaatsen.

Weinig ruimte
Een simpele oplossing om meer lichtinval te maken is het plaatsen van een dakraam. Het licht valt met een dakraam als vanzelf naar binnen. Wanneer je een laag of een schuin plafond hebt kan je ook een kiepraam of een dakkapel laten plaatsen, dit is de oplossing.

Kunststof kozijnen
Alku heeft een ruime collectie kunststof kozijnen. Voor ieder wel een passend kozijn. Je kunt nu kunststof kozijnen op maat en in variërende vormen en uitvoeringen krijgen. Kijk op Alku.nl voor alle kunststof kozijnen info en inspiratie.

 

You Might Also Like