In en rondom huis

Laminaat in 2016: dit zijn de trends!

8 juli 2016

Laminaat is misschien wel het meest gekozen, populairste type vloerbedekking dat er is. Het wordt gebruikt voor slaapkamers, woonkamers, studentenkamers en tegenwoordig zelfs gewoon voor in de keuken. En dat is niet onterecht, want laminaat is hartstikke sterk, hartstikke onderhoudsvriendelijk en ook nog eens heel erg mooi. Waar laminaat “vroeger” alleen uit houtprints bestond, zien we tegenwoordig laminaat in alle kleuren, prints en dessins. Een hip laminaatje kiezen anno 2016? Dit zijn de trends van het moment!

1. Wit, whitewash of grijs

Laminaat is allang niet meer altijd een alternatief voor een veel duurdere écht houten vloer. Laminaat wordt ook gewoon gekozen door mensen die een echt houten vloer helemaal niet hebben overwogen. Uit die trend komt ook voort dat we steeds vaker (spier)wit laminaat zien, of laminaat in betonlook. Helemaal 2016!

whitewash

 

  1. Tegellaminaat

Laminaat waarvan je niet zou denken dat het laminaat is? Dat is tegellaminaat. Deze laminaatplanken zijn van hetzelfde materiaal gemaakt als “gewoon” laminaat, maar hebben de vorm van een stenen tegel. Je ziet ze steeds meer. Ideaal, want zo heb je de voordelen van een laminaatvloer, en de look en feel van een tegelvloer. Je vindt veel keuze in tegellaminaat op bijvoorbeeld Luxuryfloors.nl.

tegellaminaat

 

  1. Breed laminaat

Laminaatplanken die net wat breder zijn dan het laminaat wat we allemaal gewend zijn. Net wat aparter dan gewoon laminaat, maar wel met dezelfde voordelen: onderhoudsarm, snel te leggen en net zo sfeervol als je het zelf maakt.
Brede laminaatplanken geven een extra ruimtelijk effect en laten de ruimte grote lijken dan ‘ie is. Dus heb je bijvoorbeeld een kleine of hele smalle woonkamer? Dan zijn brede laminaatplanken een mooie uitkomst! Je vindt breed laminaat tegenwoordig overal in het assortiment, dus ook bij goedkope winkels als Kwantum bijvoorbeeld.

You Might Also Like