Styling

Lees hier de 4 meest gemaakte fouten bij het kiezen van een kleur in huis

22 november 2019

Je bent toe aan een nieuw kleurtje in huis. Dit valt vaak niet mee. Wat je zeker niet wilt is dat je de kleur hebt gekozen en hij vervolgens zwaar tegenvalt in jouw woning. Zorg daarom dat je deze 4 meest gemaakte fouten bij het kiezen van een kleur niet maakt.

1: De kleur kiezen met het verkeerde licht

Veel mensen halen hun verf uit de bouwmarkt. Hier is ook niks mis mee. Het probleem is alleen dat de kleur er in de bouwmarkt anders uitziet dan bij je thuis. Dit komt door de heldere tl-belichting in de bouwmarkt. Zelf heb je waarschijnlijk warmer licht en dit geeft dus een scheef beeld.

2: Je hebt een kleur gekozen vanuit een kleurkaart

In veel gevallen verkijken mensen zich op hoe een kleur er daadwerkelijk uit ziet. De kleur op de kleurkaart is een te klein oppervlakte om een goede beoordeling te maken betreft hoe dit bij jou thuis staat. Zorg daarom dat je de kleur eerst op een stuk karton verft en houdt dit bij je muur. Nu is het veel makkelijker om in te beelden of de kleur goed staat bij jou thuis.

3: Eerst de verf kiezen en dan het interieur

Door eerst de verf te kiezen loop je het risico dat de kleur totaal niet staat bij je woning. Stel je neemt de kleur roze terwijl je ook en roze stoel hebt staan dan staat dit erg slecht bij elkaar. Bedenk daarom van tevoren wat er in dit geval mooi bij die stoel staat. Donkergroen bijvoorbeeld. Zo haal je het maximale uit de inrichting van je woonkamer.

4: De kamer wit maken

Het is een veelvoorkomend verhaal, mensen die hun kamer wit maken om het licht te maken. Dit kan ook door een andere kleur te gebruiken. Wit is erg saai en brengt uiteindelijk weinig leven in de brouwerij. Breng daarom genoeg kleur in huis. De kamer is alsnog licht als je voor kleuren kiest die ook licht zijn.

Inspiratie nodig voor jouw toekomstige interieur? Neem dan gauw een kijkje bij Homedeco en vindt de kleur die bij jou past.

Bron: https://homedeco.nl/p/zuiver-6-ridge-rib-stoelen-mix-aanbieding/

You Might Also Like