Inrichting

De juiste bureaustoel kiezen doe je zo!

21 januari 2019

Het aanbod bureaustoelen is enorm, waardoor het extra lastig is om een goede en geschikte bureaustoel te vinden die bij jou past. Daarnaast moet de stoel natuurlijk binnen jouw budget passen. Wat maakt een bureaustoel nu precies een goede bureaustoel? Wij hebben in deze blog een aantal dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een bureaustoel. Lees dus snel verder om tussen al die soorten bureaustoelen de meest comfortabele te vinden.

Tip 1: Goede rugleuning

Als je een aantal bureaustoelen ziet staan, kan je vaak op het oog al zien welke er mogelijk comfortabeler zit dan de ander. Vaak is dit te zien aan de rugleuning. Bureaustoelen met een goede rugleuning zorgen voor een comfortabele en gezonde zitting. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een stoel met een instelbare leuning, waarvan je de leuning kunt aanpassen. Zo kan je de leuning helemaal aanpassen naar de vorm van je rug, wat zorgt voor comfort en een gezonde zithouding.

Tip 2: Verstelbaar in hoogte

Bij een bureaustoel is het van belang dat deze in hoogte verstelbaar is. Je moet hem in de juiste hoogte kunnen instellen voor een goede zitting. De meeste bureaustoelen beschikken over de mogelijkheid om de stoel te verstellen in hoogte. Maar let er extra op als je op zoek bent naar de juiste bureaustoel. Er zijn vele bureaustoelen die in hoogte verstelbaar zijn dus een stoel kiezen met deze mogelijkheid hoeft niet moeilijk te zijn.

Tip 3: Verstelbare armpads

Niet alleen de juiste zithoogte is erg belangrijk. De hoogte van de armpads van je bureaustoel moet ook goed zijn voor een ergonomische zithouding. Het is enorm belangrijk dat je lichaam een natuurlijke houding heeft als je kantoorwerk doet. Het is belangrijk om de armpads in te stellen zodat je armen in een hoek van 90 graden op het bureau liggen. Dit zorgt voor een natuurlijke houding wat prettiger aanvoelt.

Tip 4: Kantelbaar

Bureaustoelen die in alle richtingen verstelbaar zijn, zijn er genoeg te vinden. Maar zoek maar eens naar een kantelbare bureaustoel. Dat wordt al een stuk lastiger. Terwijl het enorm belangrijk is voor een goede zithouding dat je de stoel kan kantelen. Ieder lichaam is anders, daarom is het fijn als je de stoel perfect naar je lichaam kan afstellen. Ga dus op zoek naar kantelbare bureaustoelen als je op zoek bent naar dé perfecte zitting.

Tip 5: Voldoende ondersteuning

Veel bureaustoelen zijn van op vele mogelijke manieren verstelbaar, maar de ondersteuning is niet altijd even goed. Een goede bureaustoel moet dus ook voldoende ondersteuning bieden. Lichaamsondersteuning is natuurlijk super belangrijk en zorgt voor een comfortabelere zithouding die je langer volhoud zonder lichamelijke klachten. Kijk dus vooral naar bureaustoelen die veel ondersteuning bieden. Vooral ondersteuning in de rug is erg fijn.

You Might Also Like