Kozijnen

Kunststof kozijnen voor uw huis!

16 januari 2019

Kozijnen zijn er in allerlei soorten en maten. Een van de meest gebruikte materialen voor kozijnen is kunststof. Kunststof helpt namelijk bij het isoleren van de woning. Vroeger zagen de meeste kunststof kozijnen er niet mooi uit en gaven een echte plastic look. Tegenwoordig kunnen deze kunststof kozijnen in veel mogelijkheden gemaakt worden en kunnen deze verschillende, natuurlijke kleuren aannemen.

 

Wat zijn kunststof kozijnen?

Een kozijn is een raamwerk dat meestal van hout of kunststof gemaakt is. In dit kozijn wordt vaak een deur of raam geplaatst. Kunststof kozijnen worden in bijna alle gevallen van PVC gemaakt, wat een soort plastic is. Er zijn verschillende soorten en modellen, die weer andere prijzen hebben. Dit ligt vaak aan het type en dikte van het materiaal dat er gebruikt wordt. Het grote voordeel van kunststof kozijnen is dat deze erg duurzaam zijn.

 

De prijs van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen prijzen verschillen vaak per leverancier. De prijs heeft onder andere te maken met het materiaal, de montagekosten, de grootte van de kozijnen en de verschillende soorten ramen die gecombineerd worden met de kozijnen. De verschillende soorten ramen die vaak samen met kunstof kozijnen gemonteerd worden zijn vaste ramen, draai/kiepramen of valramen.

 

De voordelen van kunststof kozijnen

Door middel van kunststof kozijnen hoeven de kozijnen nooit meer geschilderd te worden. Bovendien zijn deze kunststof kozijnen erg makkelijk en snel schoon te maken door middel van een sopje. Speciale schoonmaakmiddelen zijn hiervoor niet nodig. Daarnaast bieden kunststof kozijnen een isolerende werking, dat ervoor zorgt dat de warmte goed binnen blijft en de kou natuurlijk buiten. Geluid wordt ook goed gedempt. Kunststof kozijnen gaan daarnaast voor een lange tijd mee, ongeveer 30-50 jaar. Deze levensduur ligt gelijk aan die van houten kozijnen en zijn bovendien ook recyclebaar. Een ander voordeel van kunststof kozijnen is dat deze exact hetzelfde ogen als houten kozijnen. Door middel van een ‘houtlook’ is er bijna niemand die het verschil kan zien tussen de twee soorten kozijnen.  

 

You Might Also Like