Huis, Inrichting, Sfeer, Styling

Tips voor het inrichten van de woonkamer

15 mei 2018

Wanneer je gaat verhuizen of verbouwen is het ook weer tijd om de woonkamer in een nieuw jasje te steken. Een nieuw likje verf, wat nieuwe meubels en dan heb je een nieuwe stralende woonkamer waar je de komende jaren nog zeker van kunt genieten. In dit artikel geven we je een aantal tips om het inrichten van je woonkamer net iets makkelijker te maken.

Indeling

Besluit eerst wat een handige indeling is voor jouw woning, denk hierbij aan wat voor soort bank je wil en waar die heen moet richten (dus waar je televisie komt te hangen). Het ligt er natuurlijk ook aan hoe groot je huis is maar vaak staat de eetkamer ook in de woonkamer dus zoek een goede indeling dat het niet te druk wordt. Schrijf samen met je partner (en eventuele kinderen) op wat er écht in de woonkamer moet en wat niet gemist kan worden, maak daarvan een logische indeling, en meet alle maten goed af zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Aanschaffen

Wanneer je gaat aanschaffen, is het belangrijk dat de bank bij de rest van de woning past. Er zijn vele verschillende banken online. Kijk bijvoorbeeld eens op Woonloods, vele verschillende dingen van tafels, tot stoelen en verlichting. Het is belangrijk dat alles eensgezind is en dat het past bij de uitstraling van je huis. Want ook de bank moet afstemmen op de eettafel wanneer die in dezelfde ruimte staan natuurlijk.

Details

Nadat je de grote meubelen hebt aangeschaft, is het leuk om je huis af te maken en aan te kleden met allerlei leuke nieuwe dingen. Een leuk kleed, of leuke planten in je woonkamer geven vaak al een leukere sfeer. Een paar kussentjes, schilderijen en wat kaarsen en dan is je huiskamer helemaal af en klaar om geleefd te worden.

You Might Also Like