Inrichting

Je zit geramd in een goeie bureaustoel!

9 mei 2018

De vrijheid die thuiswerken biedt is zeer aanlokkelijk. Toch zijn er een aantal zaken erg belangrijk als je vele uren achter elkaar aan een bureau moet doorbrengen. De relevantie van de kwaliteit van je zitcomfort mag bijvoorbeeld absoluut niet onderschat worden! Daarom leggen we je graag uit hoe je je werkplek het beste in kunt richten voor de ideale thuiswerk ervaring, inclusief de keuze voor de beste bureaustoel.

Ga d’r maar voor zitten
Om ervoor te zorgen dat je kantoor zowel praktisch als persoonlijk wordt, is het van belang om de volgende zaken in acht te nemen:

1: Werkplek
Beter gezegd, de locatie ervan. Heb je een kamer nodig met grote omvang en veel bewegingsruimte? Is slechts een pc/laptop met internetverbinding voldoende of moeten er veel kasten komen te staan? Denk ook aan het uitzicht en daarmee dus de positie van je bureau. Wil je naar buiten kunnen kijken of het daglicht juist achter je hebben? Kies de ruimte waarin een dosis zonlicht binnenvalt die voor jou aangenaam is.

2: Meubilair
Als je budget het toelaat, is het aan te raden om een bureau en stoel te kiezen die op elkaar aansluiten. Sterker nog; laat stoelen, tafels en kasten ook perfect aan jou gekoppeld zijn. Zo wordt je kantoor een reflectie van jezelf en heb je een werkplek waarin je je altijd thuis voelt. Kies bovendien een bureaustoel waarin je meerdere uren comfortabel kunt werken.

3: Nog even over ruimte…
Houd je werkplek netjes, zodat je niet wordt afgeleid door rommel. Dat is van cruciaal belang als je op je kantoor klanten ontvangt. Zorg er bovendien voor dat je genoeg stoelen en tafelruimte hebt voor je gasten.

4: Telefoon
Als je een vaste lijn hebt, zorg er dan voor dat je een apart nummer hebt voor je kantoor zodat er geen andere inwonenden per ongeluk een gesprek aannemen dat voor jou bedoeld is. Schaf eventueel een apart mobiel toestel aan voor werkgerelateerde zaken om dergelijke problemen te voorkomen.

5: Inrichting
Het is fijn om in je kantoor alle benodigde zaken bij de hand te hebben. Denk daarbij ook aan planten, een koffiezetapparaat, prullenbakken, kasten en een kapstok. Bepaal zelf hoeveel accessoires je nodig denkt te hebben en waak ervoor dat je kantoor zo druk of kalm wordt ingericht als je zelf prettig vindt.

You Might Also Like