Inrichting

Vloertegels voor uw nieuwbouwwoning

10 december 2019

Heeft u net een prachtige nieuwbouwwoning gekocht en bent u op zoek naar een duurzame vloer waarmee u die kale grond kunt bedekken? Denk dan eens aan het gebruik van vloertegels. Mensen denken bij tegels vaak dat ze wit en saai zijn, maar een vloertegel is in heel veel soorten en maten te verkrijgen. Niet alleen zijn tegels beschikbaar in de klassieke vorm, maar ze worden ook regelmatig gemaakt van pvc materiaal waarbij ze enorm op een houten vloer lijken. Daardoor bieden vloertegels de beste oplossing voor elk soort vloer die u maar kunt wensen. Daarbij biedt een dergelijke vloer echter wel heel veel voordelen vergeleken met andere vloeren. In dit artikel bekijken we de voordelen van het gebruik van vloertegels. Want waarom zou u moeten kiezen voor vloertegels in uw nieuwbouwwoning?

Vloertegels in allerlei soorten en maten

Een goede vloertegel is gemakkelijk verkrijgbaar en ook te krijgen in allerlei soorten en maten. Hierbij kunt u denken aan de klassieke witte of granieten vloertegels die veel voor keukens worden gebruikt, maar ook aan heuse pvc tegels die niet te onderscheiden zijn van een houten vloer. Via het internet kunt u gemakkelijk kijken naar wat voor soorten tegels u allemaal kunt bestellen en natuurlijk ook wat die per vierkante meter zouden kosten. Niet alleen kunt u kiezen wat voor welke soort tegels u wilt, maar ook hoe dik deze tegel dient te zijn. Dit kan handig zijn als u te maken heeft met een hoge drempel of een overgang naar een reeds gelegde vloer,bijvoorbeeld in de keuken. Hierdoor weet u zeker dat de vloeren goed kunnen aansluiten. Dat maakt het bestellen en leggen van tegels dan ook gemakkelijker dan bij andere vloeren. 

De voordelen van tegels

Naast de financiële voordelen van vloertegels, bieden ze ook een aantal praktische voordelen. Deze praktische voordelen slaan onder andere op het gebruiksgemak, maar ook op de duurzaamheid van het product. Dit begint al bij de aanleg van de tegels. Tegels kunnen namelijk gemakkelijk gelegd worden en hier zitten geen voorwaarden aan vast. Bij een massieve houten vloer dient bijvoorbeeld altijd rekening te worden gehouden met de mogelijkheid dat de vloer nog gaat werken. Wanneer u dit vanaf het begin verkeerd inschat, zal de vloer bol gaan staan en gaan kraken. Hierdoor kan een dure vloer als een houten vloer dan ook direct een negatieve connotatie krijgen en niet bevallen. Dat is natuurlijk zonde van het geld. Vloertegels daarentegen kunnen gemakkelijk worden besteld en gelegd. 

 

Daarnaast hoeft u bij een vloertegel ook geen tussentijdse verzorging toe te passen, dit is bij houten vloeren wel de bedoeling. Een groot voordeel van tegels is dat ze niet vlekken en gemakkelijk schoon te houden zijn. Hierdoor gaan deze materialen langer mee en zijn de uiteindelijke kosten dus ook veel lager. Tegels kunnen daarnaast gemakkelijk tegen stoten en krassen, waardoor ze langer mooi blijven en ook minder snel vies worden. Dit zorgt er dan ook voor dat tegels ideaal zijn voor gezinnen met jonge kinderen. De tegels zijn namelijk schoon, stevig en toch prachtig.

You Might Also Like