Inrichting

Hoe bepaal je de hoogte van een trapleuning?

5 december 2019

De trapleuning is een vaak onderschatte waarde voor het interieur van je woning. In de meeste gevallen is deze ook niet zo opvallend omdat de trap vaak in de tussenhal verwerkt zit. Toch kan de trapleuning van onschatbare waarde zijn voor het design van je interieur. Ook de hoogte van de trapleuning is hierin ontzettend belangrijk. Waarom? We leggen je het uit!

 

De trapleuning als sfeermaker

De trapleuning als sfeermaker in je interieur? Jazeker, dat kan! Wanneer de trap direct in het zicht verwerkt zit of wanneer de hal van je woning van redelijk formaat is, kan de trapleuning een belangrijke rol spelen in de sfeer van je interieur. Moet je eens kijken naar het onderstaande voorbeeld:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De trapleuning is hier, in combinatie met de groen gekleurde muur, een belangrijke waarde voor het interieur. Combineer de muur dan ook met je trapleuning en er kan een schitterend geheel ontstaan.

De hoogte van de trapleuning

Een trapleuning is natuurlijk een must-have bij de trap. Je kunt deze niet eens een accessoire noemen, deze is namelijk onmisbaar. Toch staat de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van de leuning bovenaan. Om de veiligheid van de trap te waarborgen is de hoogte van de leuning essentieel. Hangt deze te laag, dan is het mogelijk dat je met een onnatuurlijke houding de leuning gaat gebruiken. Ook kan je naast de leuning grijpen wanneer je struikelt of in een rap tempo de trap op- of afloopt. Geen goed idee dus.

 

Hang de trapleuning altijd op een hoogte waar je er het makkelijkste bij kunt. In de meeste gevallen is dit op 80 tot 100 cm hoogte van de traptreden. Toch kan dit afwijken wanneer je zelf wat langer bent of je de standaardhoogte niet comfortabel vindt.

 

De hoogte heeft invloed op het design

Ook heeft de hoogte invloed op het design van de trap of trappenhal. Zo geeft het een wat chic uiterlijk wanneer de trapleuning wat hoger hangt. Ook de keuze van het materiaal en de kleur van de leuning is van groot belang bij de sfeer van de trap. Heb je hulp nodig bij de keuze voor de juiste trapleuning? Kijk dan eens op Lamiwood.nl en laat je inspireren!

 

You Might Also Like