Styling

De vloer renoveren met vloercoating

3 december 2019

Uitgekeken op je huidige vloer? Is je vloer er slecht aan toe? Of gewoon toe aan een nieuwe uitstraling van je woonkamer? Door je vloer aan te pakken verander je de gehele uitstraling van de woonkamer, garage of andere ruimte in je woning. Een vloerrenovatie is vaak een goedkopere oplossing dan het opnieuw laten storten van een vloer. Er zijn verschillende soorten vloerrenovaties te bedenken, maar in dit artikel richten we ons op vloercoating. Door je huidige vloer te renoveren met bijvoorbeeld een epoxy vloercoating ziet je vloer er weer fris en als nieuw uit.

Wat is een vloercoating

Bij een vloercoating wordt er een dunne beschermende laag over de bestaande vloer aangebracht. Dit is uitstekend toe te passen op een beton-, anhydriet- en cementvloer. Ook bestaande kunststofvloeren kunnen voorzien worden van een vloercoating. Een coating is snel uitgehard en kan dus snel weer in gebruik worden genomen. Met een coating creëer je een geheel nieuwe vloer. De vloercoating zorgt voor een waterdichte vloer en beschermt de vloer tegen vocht en vuil. Je vloer krijgt dan ook een geheel nieuwe uitstraling.

De coating zelf aanbrengen

Uiteraard kun je renovaties uitbesteden. Ook het coaten van de vloer kun je overlaten aan professionals. Echter, de kosten lopen dan snel op. Een vloercoating aanbrengen kun je ook prima zelf. Hiermee bespaar je niet alleen kosten, maar geeft het zelf coaten van de vloer ook een geweldig gevoel. Wat is er mooier dan een frisse nieuwe vloer die je zelf gecreëerd hebt! De eerste stap naar een nieuwe vloer, is de vloercoating kopen. Door vloercoating uit te kiezen die ook uitstekend te gebruiken is door de doe-het-zelver, ben je al een stap dichter bij je nieuwe vloer. De vloer waarop de coating wordt aangebracht dient ook mooi egaal en zonder beschadigingen te zijn. Eventuele beschadigingen zijn eenvoudig te repareren met producten die hiervoor speciaal bestemd zijn. Voordat je de vloer gaat coaten, dient deze vrij te zijn van stof en vuil en is het verstandig eerst een grondering aan te brengen. Nadat deze goed droog is kan de coating volgens de handleiding worden aangebracht en kun je binnen korte tijd van een mooie nieuwe vloer genieten.

You Might Also Like