Uncategorized

Design draagt bij aan je humeur!

29 november 2019

Het leven is niet altijd even makkelijk. Het is daarom belangrijk om een goede thuisbasis te hebben, zodat je even kan bijkomen. Wat is precies een goede thuisbasis? Dat is voor iedereen anders, maar een design dat past bij je eigen identiteit is al een goed begin!

Negen van de tien mensen ervaren meteen een positieve verandering in humeur bij het kiezen van design interieur dat bij hen past. Of je nu alleen of met anderen leeft, het ontwerp van je meubilair heeft invloed op jouw rust. Dit komt doordat een bepaalde ontwerp een karakter uitstraalt. Kijk daarom bij het uitkiezen van je bank, tafel of kast niet alleen naar de prijs. 

“Ik voelde me beter op mijn gemak”.

Liesbeth zit bij de GGZ. Zij is iemand die vaak thuis zit omdat sociale contact haar veel energie kost. Desondanks voelt ze zich niet altijd ‘thuis’ in haar woning. Hoe komt dit? Eenmaal bij haar thuis zag ik een vrij kale woning. Ik zag één bed met een bureau en een grijze kast. Verder was er bijna geen decoratie te vinden. Een aantal jaren later is er met het wij-team een plan opgesteld om een interieurverandering te doen bij haar thuis. Zij vond vooral de meubels van het merk Tenzo erg mooi. Ze vond dat deze meubels het interieur direct positief beïnvloedde. De tafels en stoelen hadden precies het ontwerp dat paste bij haar persoonlijkheid. Door een persoonlijke thuisbasis te creëren is het gemakkelijker voor haar geworden om op te laden. Kortom, een goed design voor je woning draagt niet alleen bij als eye catcher, maar ook op psychologisch vlak. Daarom is het voor iedereen aan te raden om je persoonlijke thuisbasis zorgvuldig te creëren. 

You Might Also Like