Inrichting

Zo richt je je interieur in zoals woonbloggers dat doen!

14 januari 2020

Als je een middagje op Pinterest of Instagram verdwaald, weet je het weer: dit jaar wil je echt een ‘thuis’ maken van je huis. En dan het liefst ook nog stijlvol. Want elke keer als je een foto van je favoriete woonblog voorbij ziet komen, word je toch wat jaloers. Hoe doen ze dat toch?! Met deze paar tips heb jij binnen de kortste keren ook een prachtig interieur!

Een goede basis

Wij denken vaak: een witte muur is de perfecte basis. En eigenlijk gaat het daar al fout. Woonbloggers durven gewoon meer. Zij gaan voor een oudroze muur, een blauwe muur of kiezen voor behang. Daarmee creëren zij de perfecte, sfeervolle basis. Want een woning met alleen maar witte muren? Dat is zelfs binnen een Scandinavisch interieur niet gezellig. 

En als je dan toch bezig bent met de basis, kijk dan ook gelijk even naar de vloer. Is de vloer heel warm? Kies dan ook voor een warme kleur op de muur, zodat het in balans blijft. Een warme vloer en een koele blauwtint op de muur? Dat botst te erg, waardoor het eindplaatje er nooit zo mooi uit zal komen te zien zoals je zou willen. 

Ga voor groots! 

Een tweede verschil tussen jou en je favoriete woonblogger is dat zij het wel aandurven om grote meubels aan te schaffen. Een grote bank en een ruime salontafel kunnen een ruimte vaak groter laten ogen. Als je alleen maar kleine meubels koopt, lijkt je woning zelfs optisch kleiner. Net een nieuwe bank gekocht? Dan kan een vloerkleed ook wonderen doen. Deze verbind je meubels en zorgt voor meer harmonie. Het is dus niet ‘wel of geen vloerkleed kopen?’, maar ‘wanneer ga ik ‘m kopen?’!

Qua accessoires zijn we vaak bang om voor kleur te kiezen. Voor sierkussens kiezen we vaak een kleur lichter of donkerder dan de bank en de rest van de accessoires zijn vaak wit, zwart en grijs. En met een beetje geluk vind je ergens nog een verdwaalde gouden kaarsenhouder. Ga voor meer kleur. Zo zorg je niet alleen voor meer contrast een levendigheid, maar ook voor meer sfeer. 

Finishing touches

Zorg dat je interieur wel persoonlijk blijft. Hang leuke posters op van quotes, je favoriete stad of een design waar je vrolijk van wordt. En persoonlijke foto’s doen het natuurlijk ook goed. Inspiratie nodig? Zoek bij Pinterest naar ‘Photo wall set up’ voor een mooie opstelling van je foto’s en posters. 

 

Succes met het samenstellen van je interieur!

You Might Also Like