Inrichting

Wandecoratie inspiratie

19 juni 2019

Een wand kun je op vele manieren mooier maken, waardoor je meer sfeer aan je interieur kunt geven. Te denken valt aan bijvoorbeeld wanddecoratie. De keuze voor je decoratie aan de muur is bepalend voor welke sfeer je wilt uitstralen. In deze blog geven we je graag wat inspiratie op het gebied van wanddecoratie.

Spiegels

Spiegels zijn de ideale wanddecoratie, omdat ze je interieur optisch groter kunnen laten lijken. Maar een stijlvolle spiegel fleurt natuurlijk ook gewoon je saaie wand op. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is de plek die je de spiegel geeft. Een spiegel is niet alleen in staat om de groter te laten lijken, ook zorgt het ervoor dat het de items in je ruimte weerspiegeld. Het is dus verstandiger om een spiegel in een rustige ruimte te plaatsen, zoals de hal of slaapkamer.

Klokken

Een klok is niet alleen functioneel om de tijd van af te lezen. Daarnaast kunnen ze ook meer sfeer geven aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een koekoeksklok, waaruit ieder uur een vogeltje naar buiten komt. Klokken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, vormen en maten, waardoor je altijd wel iets vindt dat in jouw interieur past. Bovendien kan een klok in iedere ruimte worden geplaatst. Kies voor een grote klok, wanneer je een kale muur wilt opvullen. Hierdoor zorg je ervoor dat de klok een eyecatcher vormt.

Wandverlichting

Wandverlichting is ideaal om de wanden te voorzien van meer sfeer. Je kunt wandlampen boven je nachtkastje hangen als leeslamp. Maar ook kun je wandverlichting plaatsen op het dressoir om bepaalde woonaccessoires uit te lichten. Door het gebruik van diverse soorten verlichting maak je je interieur net even wat spannender. Het voordeel van wandverlichting is dat ze weinig ruimte innemen en gemakkelijk te verstellen zijn, hierdoor heb je altijd verlichting op de juiste plek in je interieur.

Foto en prints

Foto’s houden de mooiste herinneringen in stand. Daarom verdienen ze een speciale plek in je interieur. Laat een aantal foto’s in het groot uitprinten en hang ze op als wanddecoratie. Natuurlijk kun je jouw favoriete foto ook laten uitprinten op canvas, hout of aluminium. De mogelijkheden zijn eindeloos. Elk materiaal heeft bovendien zijn eigen uitstraling. Natuurlijk kun je de foto’s ook ophangen in een prachtige fotolijst. Kies voor de zelfde stijl of creëer een speels effect door fotolijsten in diverse afmetingen aan de wand te hangen.

You Might Also Like