Huis

Prusa i3 MK3S en de nieuwe extruder

30 oktober 2019
Prusa-printer

Met de komst van de Prusa i3 MK3S is er een nieuwe tijd aangebroken in de wereld van het 3D printen. De fabrikant heeft ervoor gezorgd dat de wensen die veel gebruikers hadden na het gebruiken van de originele MK3 in vervulling zijn gegaan. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de manier waarop de extruder werkt en in elkaar zit. Dit was een belangrijk pijnpunt in het originele model van de printer. Nu is daar een groot probleem weggenomen, waardoor je als gebruiker nog beter en langer met de printer aan de slag kan.

De kwaliteit beter behouden

Door de vernieuwde manier waarop de extruder in de Prusa i3 MK3S is opgenomen, is de kwaliteit flink beter geworden. Dat komt bijvoorbeeld doordat het onderhoud ervan een stuk gemakkelijker is geworden. De kwetsbare delen zijn gemakkelijker te bereiken. Met als voordeel dat het dus ook gemakkelijker te onderhouden en te vervangen is. Daardoor kan de printer veel langer meegaan en ook veel beter topprestaties blijven leven. Dat is op zichzelf natuurlijk al meer dan de moeite waard. Dit zijn verbeteringen waar door de gebruikers om gevraagd werd en die nu het printen in 3D een nieuwe richting geven.

Betere prints door betere plaatsing

De extruder is veel beter ten opzichte van de X-as en de Y-as geplaatst in de Prusa i3 MK3S. Dit heeft een direct invloed op de prints die je ermee maakt. Er is bijvoorbeeld minde resonantie. Dit is een belangrijke zaak omdat dit de details in de prints ten goede komt. Voor ondernemers is vooral dit voordeel van grote waarde te noemen. Alle reden om daar dus ook veel aandacht voor te hebben. Er zijn veel meer verbeteringen, maar dit is misschien wel het allerbelangrijkste voordeel van allemaal te noemen. Dit kan al voldoende zijn.

Een echte upgrade

De Prusa i3 MK3S wordt aangeprezen als de upgrade van MK3 en is dat ook in alle opzichten. Dat betekent dus dat alles wat al goed was aan de MK3 gewoon gebleven is. Er is alleen wel voor gezorgd dat de minder sterke kanten zijn aangepakt. Er wordt bijvoorbeeld beter met filament omgesprongen door een verbeterde sensor. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de prints koeler blijven. Ook dit komt de kwaliteit van het eindproduct sterk ten goede. In alle opzichten is daardoor gezorgd dat de printer het 3D printen naar een heel nieuw niveau tilt voor alle gebruikers.

You Might Also Like