Huis

Waarom een VPN verbinding belangrijk is voor ieder huishouden

22 maart 2019

Een VPN-verbinding is in de ogen van veel mensen toch nog het een zakelijk ding. Echter is het ondertussen voor persoonlijk gebruik ook enorm opkomend. Vooral nu in de tijd dat alles getraceerd wordt. Om het voor u duidelijk te krijgen beginnen we met de vraag: Wat maakt een VPN-verbinding nou eigenlijk een VPN-verbinding?

Een VPN verbinding geeft de gebruiker een beveiligde en anonieme toegang tot het internet. Zie het als een soort firewall maar dan voor het netwerk, een firewall beschermt je computer gegevens en een VPN beschermt je gegevens online. Het belangrijkste voordeel is dat je vanaf elke locatie veilig kunt internetten, zelfs als je verplicht bent om via een onveilig open wifi-netwerk te surfen. Je verbindt dan met het onveilige netwerk en zet onmiddellijk daarna een veilige verbinding op met de VPN-server. Nu kan je toch veilig surfen op het web zonder mensen die stiekem online meekijken.

Voordelen VPN

Ten eerste kun je dus altijd veilig internetten op openbare netwerken zoals hiervoor aangegeven. Ten tweede heb je enorm veel privacy en anonimiteit, overheidsdiensten of advertentiebedrijven kunnen je minder goed volgen. Daarnaast is het mogelijk om regionale blokkades te omzeilen. Als een Netflix serie bijvoorbeeld een week eerder uitkomt in Amerika dan in Nederland. Kun je via de VPN-verbinding doen alsof je in Amerika bent waardoor je de serie eerder kan kijken dan eigenlijk mogelijk.

Hoe weet ik welke VPN de beste voor mij is?

VPN providers worden vaak uitgebreid getest om voor klanten de beste keuze mogelijkheden op een rijtje te krijgen. Welke nou eigenlijk de beste VPN is natuurlijk ook een voorkeurs gevoel. Zo zijn er gratis aanbieders, maar deze hebben beperkingen. Meestal betalen mensen voor hun verbinding omdat dat de beste ervaring oplevert en ook de hoogste garantie op een goede verbinding geeft.

You Might Also Like