Inrichting

Hoe kun je een kamer landelijk inrichten?

22 maart 2019

Veel mensen weten wel dat een landelijke inrichting vaak warm, gezellig en karaktervol betekent. Wat vooral belangrijk is, is dat er genoeg balans is tussen een landelijke stijl en een moderne stijl. Anders kan het nogal kitscherig worden. Om deze reden hebben we hier enkele tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat jij een mooi landelijk interieur kunt bewerkstelligen.

Items met karakter

Om een landelijk interieur te creëren heb je dus items nodig met karakter. Vaak zijn dit oude spullen die al enigsinds doorleeft zijn. In veel gevallen worden er nostalgische producten gereproduceerd, zodat ze “doorleeft” lijken, maar dit eigenlijk helemaal niet zijn. In sommige gevallen kan dit erg goed gedaan zijn en kan zo’n soort items wel dergelijk een bijdrage leveren aan een landelijk interieur. Maar pas op! Als je teveel van deze items bij elkaar zet kan het erg over de top en nep gaan worden. Ga daarom het liefst op zoek naar items op een vlooienmarkt die echt een eigen geschiedenis hebben. Dat zal uiteindelijk een veel beter resultaat geven.

Heb geduld

Het is belangrijk je tijd te nemen. Omdat het moeilijk is om items bij elkaar te harken, zal je dus eerder geneigd zijn de replica’s te kopen. Doe dit niet! Neem gewoon je tijd. Een landelijke inrichting kun je namelijk niet creëren in een paar dagen. Als je geduld hebt zal je vanzelf spullen vinden die goed bij je interieur passen.

Hopelijk kun je met deze tips met volle moed aan de slag. Als je het toch nog moeilijk vind om een landelijk interieur te creëren kun je altijd interieuradvies vragen, bijvoorbeeld bij Mart in Apeldoorn.

You Might Also Like