Inrichting

De voordelen van een lockerkast

23 maart 2017
Lockerkasten

Het is tegenwoordig moeilijk om spullen op te bergen of om op een openbare plek achter te laten. In vele openbare ruimtes is er soms een mogelijkheid om een lockerkast te gebruiken om je spullen in te bewaren. Plekken zoals bibliotheken en zwembaden hebben vaak lockerkasten in alle soorten en maten. In dit artikel zullen we de voordelen van een lockerkast doornemen.

Soorten en maten

Lockerkasten heb je in verschillende soorten en maten. Een aantal voorbeelden van lockerkasten zijn: brandweerkasten, postvakkenkasten, garderobekasten, schoollockerkasten en kasten die bestaan uit specifieke materialen, zoals: glas, aluminium en plastic. Vaak zijn lockerkasten erg compact, zodat je zoveel mogelijk kasten in een zo klein mogelijke plek kan zetten. De diepte van een lockerkast verschilt per kast. De meeste kasten zijn zo gebouwd dat er voldoende plek om de grootste spullen (waaronder kleren, laptops, tassen en grotere objecten).

Types en vormen

Voordat je een locker aanschaft, moet je goed nadenken waarom je een lockerkast in huis wilt halen. Welke eisen wil je stellen? Welke kenmerken moeten doorslaggevend zijn bij het kopen van een lockerkast? De meest voorkomende kasten op de markt zijn de kasten van het type “schoollocker”. Deze lockers hebben vaak een extra ruimte om spullen van elkaar te kunnen scheiden. Je hoeft niet meer eten en drinken in de dezelfde ruimte te hebben als kleding. Er zijn zelfs speciale kasten op de markt waarin de temperatuur en lucht gereguleerd worden door een speciaal soort system. Een ventilatiesysteem zorgt ervoor dat vieze luchtjes de kast vroegtijdig kunnen verlaten. Je hoeft nooit meer zorgen te maken over de lucht die blijft hangen omdat er vroeger gymkleding in de kast heeft gezeten.

Zelf een kast kopen?

Je ziet het niet vaak, maar sommige mensen hebben een lockerkast in huis. Het staat misschien raar, om in de woonkamer een lockerkast te hebben, maar er zijn vele voordelen om een kast in huis te hebben. Qua ruimte bespaar je veel ruimte met een lockerkast in plaats van een traditionele boekenkast, kledingkast of gewone kast. We spraken met Lisa, wonend in Leiden. Lisa woont samen met haar man en twee kinderen in een grachtenpand in hartje Leiden. Lisa: “…Het heeft zeker voordelen om een lockerkast te hebben. We hebben zelf gekozen voor een schoollockerkast. De kinderen kunnen zelf creatief bezig zijn om de kasten na smaak samen te stellen”. Het versieren van een lockerkast kan een leuke hobby zijn voor crea bea’s en kinderen.

Ben je zelf in stemming gekomen om lockerkast te kopen? Klik hier en haal deze week nog een lockerkast in huis!

You Might Also Like