Inrichting

5 tips om de perfecte inloopkast te ontwerpen

31 oktober 2018

Tassen, schoenen en kleding, outfits voor op kantoor, casual kleding en je sportkleding en schoenen. Hoe kun je alles op een ordelijke en functionele manier opbergen, zodat je je kleding zo eenvoudig en snel mogelijk kunt kiezen en pakken? Vaak biedt een eenvoudige kast een te kleine ruimte om je bezittingen op een handige manier in te delen en ze op orde te houden. De beste oplossing is om een inloopkast in de slaapkamer te maken; als dit niet mogelijk is, kan een opslagruimte in een kleedkamer worden veranderd. Er zijn veel oplossingen en je hebt niet altijd een hele grote ruimte nodig, een inloopkast kan ook in een kleine ruimte worden ontworpen. Hier is een aantal handige tips om een inloopkast op maat te maken. 

 1. Meet
  Beoordeel de beschikbare ruimte zorgvuldig. Als je van plan bent een inloopkast in de slaapkamer te maken, is het het beste om ruimte achter het hoofdeinde of aan de zijkant van het bed te maken. Als je echter in een loft woont, is het ideaal om de ruimte achter de bank te benutten. Een oplossing die goed op alle behoeften inspeelt, is het benutten van de hoogte van de ruimte door gebruik te maken van planken en hangers. 

 2. Organiseer
  De sleutel tot een goed georganiseerde kast zijn opbergaccessoires. Als je voldoende ruimte heeft, kunt u een houten plank plaatsen, was- en kledingrails met manden plaatsen en lades gebruiken. Zo kun je niet alleen kleding, maar ook schoenen, tassen en kleine accessoires op een goede manier uitstallen. Nuttige tip: voor kettingen, horloges en kleine edelstenen, gebruik manden of dozen met labels om alles bij elkaar te hebben. 

 3. Verberg
  Om je nieuwe garderobe te op te bergen, kun je kiezen tussen verschillende mogelijkheden. Ook in dit geval moet je de beschikbare ruimte beoordelen. Als je besluit om een inloopkast te maken in een ruimte die groot genoeg is, kun je gipsplaat gebruiken om de ruimte af te sluiten door deze gipsplaat op een geleiderails te monteren. Deze oplossing is heel discreet, omdat de kast perfect past bij de muren van de kamer en de inloopkast is verborgen. 

 4. Pimp
  Kies accessoires die je helpen om je kleding en accessoires op zijn best te organiseren. Als je kast lang en smal is, kies dan rails of planken. Als de kast daarentegen in breed is, kies dan voor laden en multifunctionele tafels. 

 5. Haal het maximale uit de ruimte
  In kleine huizen is het niet eenvoudig om ruimte te vinden die geschikt is voor een inloopkast. Een goed idee zou zijn om een deel van een gang te gebruiken om een kleine inloopkast te creëren. Sluit gewoon de vrije ruimte af met een doek en een rail met een set hangers om jassen en truien op te hangen.

Bron: woonenleven.nl

You Might Also Like