Uncategorized

Zo zorg je ervoor dat jouw canvasdoek naadloos in jouw interieur past

30 oktober 2018

Muurdecoratie is een lastig onderdeel van woninginrichting. Muurdecoratie kan de uitstraling van de hele kamer naar een hoger niveau tillen maar ook volledig ruïneren. Op het gebied van muurdecoratie zijn verschillende trends. De een kiest ervoor om de muur te behangen met kleine lijstjes, terwijl een ander de voorkeur geeft aan een statement item, zoals een bijzonder schilderij of een uitvergrootte foto. Een trend die de laatste jaren steeds groter wordt is het uitvergroten van foto’s op canvas. Het ophangen van een canvas is echter in de meeste gevallen een flinke uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat jouw canvas in het interieur past en alle aandacht krijgt die het verdient? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

De plaats

Muurdecoratie kan een ruimte maken of breken, maar dat geldt ook andersom. Door muurdecoratie op de verkeerde plaats aan te brengen kan de uitstraling van het schilderij of de foto volledig wegvallen. Het is daarom van groot belang dat je een plaats zoekt waar jouw canvasdoek alle aandacht krijgt. Daarnaast is het belangrijk dat de kleuren van de canvasdoek aansluiten op de kleuren van de ruimte waarin het wordt opgehangen. Zo voorkom je dat jouw interieur een allegaartje lijkt.

Het belang van een goede schilderijlijst

Heb je een goede plaats gevonden voor jouw canvasdoek? Om ervoor te zorgen dat jouw schilderij of canvasdoek naadloos op jouw interieur aansluit is het aan te raden om een schilderijlijst te kopen. Schilderijlijsten vormen een soort bak, waarin jouw schilderij of canvasdoek kan worden opgehangen. Door jouw canvas op te hangen in een schilderijlijst zorg je ervoor dat jouw canvas beter beschermd is tegen het leven van alle dag én past jouw canvasdoek nog beter bij de rest van het interieur. Schilderijlijsten zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en materialen. Hierdoor is er voor elk canvasdoek een passende schilderijlijst.

Afleiding elimineren

Wil jij dat jouw canvasdoek of schilderij alle aandacht krijgt die het verdient? Dan is het, naast het vinden van de juiste plaats en het kopen van een passende schilderijlijst, aan te raden om de afleiding zoveel mogelijk te elimineren. Kies voor een rustige kleur aan de muur en zorg ervoor dat er niet te veel decoratiemateriaal in de buurt van het schilderij staat. Zo zorg je ervoor dat alle aandacht naar het prachtige canvasdoek gaat en komt het echt tot zijn recht.

You Might Also Like