Uncategorized

Tips voor veilig gebruik van een ladder

25 april 2022
ladder

Een ladder gebruiken is niet zo makkelijk als het lijkt. Er komen een hoop risico’s kijken bij het gebruiken van een ladder. Het is daarom belangrijk om voorzichtig om te gaan met een ladder en niet zomaar iets te doen. Lees verder voor de beste tips om veilig een ladder te gebruiken.

 

Tip: Zoek jij een veilige stevige ladder? Dan is een reformladder van ALDORR wellicht iets voor jou!

Zet de ladder altijd goed neer

Er komen een hoop veiligheidsmaatregelen kijken bij het zorgvuldig gebruiken van een ladder. De eerste stap is – uiteraard – de ladder goed en stevig neer te zetten zodat hij niet omvalt terwijl je erop staat. Hoe zet je een ladder stevig neer? Het is belangrijk dat de grond waar de ladder op staat vlak is. Dan staat de ladder stevig. Probeer vervolgens de ladder onder een hoek van 75 graden neer te zetten. Dan zal de ladder niet ineens omvallen.

Nog meer tips

Dat was nog niet alles. Er komt meer kijken bij het goed gebruiken van ladders dan je op het eerste gezicht zou denken. Let erop dat de sporten horizontaal staan. Indien je een ladder hebt die je bovenaan vast kunt zetten, doe dit dan ook altijd. Wring jezelf niet in rare bochten om uithoeken van de muur te schilderen. Verplaats in plaats daarvan de ladder. Dit scheelt een hoop tijd, moeite en verkleint het risico dat je ineens omvalt. De kans wordt groter dat je omvalt als je verder opzij beweegt vanaf de ladder. Dit is dus een erg belangrijke tip voor de beginnende gebruiker!

Houd je handen vrij

Probeer de ladder slechts dan te beklimmen als je een of twee handen vrij hebt. Ga geen rare capriolen uithalen terwijl je op de ladder staat, maar houd beide voeten op de ladder. Over voeten gesproken, wat voor schoenen doe je aan als je een ladder gaat beklimmen? Het is belangrijk dat de schoenen sterk en droog zijn zodat je evenwichtig staat. Het klinkt misschien heel romantisch om samen met je partner een ladder te beklimmen, maar de kans dat je van de ladder valt is dan echt veel groter. Doe dit dus liever niet.

Pas dus goed op

Houd deze tips dus in je achterhoofd als je de volgende keer een ladder beklimt. Neem je partner niet mee als je de ladder gaat beklimmen en doe goede, stevige schoenen aan. Het liefst bergschoenen. Wil je meer weten over het veilig gebruiken van de reformladder, telescopische ladder, vouwladder of een ander type ladder? Kijk ook eens op Aldorr.nl voor meer informatie. Zij zijn deskundig op het gebied van ladders. Nu de beste manier om een ladder te gebruiken uiteengezet is, kun je aan de slag met klussen. Vergeet niet de ladder veilig te gebruiken!

You Might Also Like