Uncategorized

Wat moet je weten over ene hypotheekadviseur?

18 december 2020

Ga je binnenkort je eerste woning kopen? Dan heb je waarschijnlijk een financiële lening nodig om dit te kunnen financieren. Echter zijn er verschillende financieringsmogelijkheden en het is belangrijk dat jij de juiste keuze maakt. De meeste mensen financieren hun woning door een hypotheek af te sluiten. Je hypotheek berekenen kan je makkelijk doen online, maar voor veel mensen is het handiger om professionele hulp in te schakelen van een hypotheekadviseur. Zo weten ze zeker dat ze de best mogelijke deal kunnen krijgen.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Het woord verklapt het eigenlijk al, maar een hypotheekadviseur geeft je advies over welke hypotheek het beste bij je past. Hiernaast zorgt de adviseur er ook nog eens voor dat het gehele proces goed verloopt. Ze kijken dus naar jouw persoonlijke situatie, geven je een advies op maar en ten slotte bemiddelen ze ook nog tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hier door heb je altijd professionele hulp.

Verschillende soorten hypotheekadviseurs

Niet alle hypotheekadviseurs zijn hetzelfde. Je kan dan ook een onderscheid maken tussen vier verschillende soorten adviseurs:

  • De adviseur die bij dienst is bij één aanbieder, bijvoorbeeld een bankt.
  • De adviseur die samen werkt met een paar aanbieders.
  • De adviseur die samen werkt met alle aanbieders.
  • De adviseur die alleen advies geeft en dus niet werkt als bemiddelaar.

Wanneer je contact hebt met een van de twee eerste adviseurs, weet je dus nooit zeker of jouw advies wel de goedkoopste van de gehele markt laat zien, aangezien ze niet alle aanbieders met elkaar vergelijken, maar alleen degene waarvoor of waarmee ze werken.

You Might Also Like