Uncategorized

Een goede nachtrust begint met een goed bed

15 februari 2019

Een productieve dag begint bij een goede nachtrust. Daarom is het ook belangrijk dat u een goed en comfortabel bed heeft. Omdat ieder mens uniek is, ziet het ideale bed er voor iedereen ook anders uit. Met de juiste kennis van jouw lichaam kan je uiteindelijk, met behulp van experts, het perfecte bed voor jou samenstellen.

Last van je rug of nek, een slecht humeur of een lage productiviteit? Grote kans dat de oorzaak in jouw slaapkamer staat. Een slechte nachtrust is namelijk niet alleen slecht voor jouw productiviteit, maar ook voor jouw lichaam. Met een goed bed voorkom je deze problemen en zorg je ervoor dat jij voortaan met een goed gevoel opstaat. Benieuwd hoe jij jouw ideale bed samenstelt? In dit blog helpen wij jouw graag verder.

Ledikant of boxspring?

Een bed moet niet alleen goed liggen, het moet ook enigszins te combineren zijn met de andere stijlen in jou slaapkamer. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een ledikant of een boxspring. Een houten ledikant heeft een natuurlijk en rustige uitstraling en heeft in vergelijking met een metalen bedframe ook een warmere uitstraling. Wees er bij een bedframe wel op alert dat het groot genoeg is. Vooral met opstaande randen kan dit voor problemen zorgen.

Een boxspring is een goed geventileerde matrasdrager. Bij een boxspring denken mensen vaak aan een hoog en gestoffeerd bed met een gestoffeerd hoofdbord. Echter, tegenwoordig is het ook mogelijk om andere materialen te gebruiken waardoor er voor iedereen wel een geschikte boxspring te vinden is.

Lattenbodem of spiraalbodem

Heb jij een mooi ledikant gekozen voor in jouw slaapkamer, dan is de volgende stap het kiezen van een goede bedbodem. De bekendste variant is de lattenbodem. Deze bestaat uit verende latten die horizontaal over de breedte van het frame geplaatst zijn.

Een spiraalbodem bestaat uit een vlechtwerk van dwarsgespannen metaaldraden. Deze bieden een erg goede ondersteuning aan het lichaam. Daarnaast staat dit type bodem ook bekend om de goede ventilatie en lange levensduur.

Het juiste matras

Het belangrijkste onderdeel van het bed is uiteraard het matras. Ieder mens is anders en dat geldt dus ook voor hun matras. Matrassen zijn er in vele soorten en maten. Om tot het juiste matras te komen is het handig om in de winkel navraag te doen naar de verschillende matrassen en ook verschillende matrassen te testen. Bij De Enkhuizer Bedstede wordt jouw kennis van jouw lichaam gecombineerd met de kennis en ervaring van het personeel om het juiste matras te vinden.

You Might Also Like