In de tuin, Uncategorized

Tijd om je tuin zomerklaar te maken!

13 april 2018

De koude donkere wintermaanden zijn weer voorbij, het is hoogste tijd om jouw tuin weer het middelpunt van de aandacht te laten worden.

Verwijder onkruid
De eerste stap is al het overbodige groen te verwijderen. Onkruid zit overal en is hardnekkig. Daarbij oogt het ook niet al te mooi, al die groene stukken in het zand en de tegels. Ga lekker met een hogedrukspuit aan de slag, hiermee heb je de tuin in korte tijd onkruidvrij.

Kleed de tuin aan
Zorg dat je de tafel en stoelen weer buiten zet. Koop er leuke, frisse decoratie bij als je deze nog niet hebt, zo geef je een leuke sfeer. Installeer eventueel een (zonne)scherm of een tent zodat je wel altijd je spullen hieronder kunt plaatsen. Het weer kan namelijk flink tegenzitten, zo voorkom je dat kussen gaan beschimmelen of meubels onnodig nat worden. Let daarom er ook altijd op of de meubels behandeld zijn voor buitengebruik. Je kunt er zelfs voor kiezen om je huiskamer door te laten lopen naar buiten als 1 ruimte. Zo heb je nog eens een lekker woonhuis.

Planten
Kleed de tuin aan met nieuwe planten met vrolijke kleuren. Je kunt kiezen voor varianten die het hele jaar door kunnen overleven waarbij deze weer in de zomer gaan bloeien. Laat je informeren bij een tuinzaak wat mogelijk is.

Haal de barbecue erbij
Roep je zomer, dan mag de barbecue absoluut niet ontbreken. Als de meubels klaar staan voor die lekkere zomerzon, dan moet de barbecue ook paraat staan als het bezoek komt om zo de avonden erg gezellig door te komen in jouw uitnodigende tuin.

Inspiratie
Geen idee hoe je je tuin moet aanpakken? Wellicht is het een idee om de hele tuin op de schop te nemen. Kies voor mooie strakke tegels in plaats van een lap gras met wat oude planten eromheen. Kijk eens bij een woonwebsite voor inspiratie wat hot is op dit moment.

You Might Also Like