Uncategorized

Thuis een warm en persoonlijk afscheid

26 november 2019

Er zijn veel verschillende mogelijkheden betreft de organisatie van het rouwbezoek. Het is hierbij belangrijk om na te denken over hoeveel bezoekers het gaat. Wilt u het bijvoorbeeld graag intiem houden? Denk dan eens na om dit op je favoriete plek te doen, je thuis.

Thuis

Als je ervoor kiest om het rouwbezoek thuis te laten komen is het mogelijk om veel dingen naar eigen wens in te vullen. Je kan je eigen persoonlijke sfeer creëren. Het is namelijk lang niet altijd het geval dat een externe plek, bijvoorbeeld een uitvaartcentrum, past bij jouw gewenste sfeer. Als je dit thuis doet kan je alle keuzes zelf maken. Een ander groot voordeel dat hierbij komt kijken is dat je op elk gewenst moment bij je dierbare kan zijn. Je kan samen zijn in een plek vol (mooie) herinneringen. Voor de uitvaart kan je bijvoorbeeld kiezen voor bloemen uit eten tuin, heb je je huisdieren erbij en kan je gebruik maken van alle foto’s en eigendommen die aanwezig zijn. De gehele uitvaart ademt de sfeer die jij wilt.

Wat moet er allemaal geregeld worden

Het vertrouwde gevoel tijdens een herdenking is voor veel nabestaanden een fijn en warm idee. Tegenwoordig kan zelfs een uitvaartverzorger alles voor je regelen. Zelfs als je dit graag thuis wilt. Er komen zeker een aantal dingen bij kijken waar rekening mee gehouden moet worden. Denk hierbij een aan koele ruimte waar de overledene koel gehouden wordt. Deze ruimte moet toegankelijk zijn zodat de kist tijdens de uitvaart in een keer naar buiten gebracht kan worden. Dit zijn punten die belangrijk zijn om te bespreken met je uitvaartverzorger. Wil je weten wat een uitvaartverzorger allemaal voor je kan regelen? Bekijk hier onze checklist na overlijden.

Externe locatie

Veel uitvaartcentra zijn dusdanig ingericht dat het lijkt op een soort van huiskamer. Voornamelijk de sfeer is enorm belangrijk. Dit wordt door de nabestaanden als prettig ervaren. Daarnaast is het mogelijk om persoonlijke spullen mee te nemen om de ruimte te personaliseren. Er is dus veel mogelijk. Ook als u dus liever geen rouwbezoek thuis ontvangt. Een voordeel van een externe locatie is dat je kan gaan wanneer jij je daar goed bij voelt.

You Might Also Like