In de tuin

Tips voor het plaatsen van uw tuinhekjes

13 februari 2019

Tuinhekjes zijn zeer geschikt om uw tuin mee af te scheiden. Zo kunnen u en andere mensen duidelijk herkennen waar uw tuin begint. Toch hebben tuinhekjes nog veel meer voordelen. Zo zijn ze bijvoorbeeld geschikt om te voorkomen dat uw huisdieren weglopen. Ook wanneer u kleine kinderen heeft is het fijn om een hekje te hebben dat de tuin afscheidt van de openbare weg. Dat tuinhekjes erg fijn kunnen zijn, weet natuurlijk iedereen. Maar waar moet u op letten wanneer u hekjes wilt gaan plaatsen? Wij geven u graag een aantal tips.

Voordat u de tuinhekjes gaat plaatsen

Voordat u de hekjes gaat plaatsen, is het belangrijk dat u een aantal voorbereidingen treft. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat u een duurzaam en stevig materiaal kiest. Tuinhekjes van hardhout zijn bijvoorbeeld erg aan te raden. Bovendien is het niet lastig om tuinhout goedkoop te vinden. Ook is het belangrijk dat u kijkt waar de hekken geplaatst moeten worden. Houdt ook rekening met eventuele hoogteverschillen etc.

Tijdens het plaatsen

Het plaatsen zelf is vrij eenvoudig. Met behulp van een grondboor graaft u gaten voor de palen. U kunt de gaten vullen met snelbeton. Daarna zal u de paal erin moeten steken. Let op: wanneer u gebruik maakt van hardhouten palen, dan zal u geen beton hoeven te gebruiken. Hardhouten palen kunt u namelijk direct in de grond steken. Vervolgens monteert u twee schermsteunen op iedere paal. Hierna kunt u de hekjes vastschroeven aan de schermsteunen.

Tijdens het plaatsen is het belangrijk dat u de paaltjes diep genoeg in de grond stopt. Dit voorkomt dat de hekjes omwaaien tijdens een storm. Ook is het belangrijk dat u goede schroeven en schermsteunen gebruikt. Een stevige tuinafscheiding is namelijk wel zo belangrijk! Plaatst u een tuinhek van hout? Dan is het verstandig om deze na afloop ook goed te lakken met een beschermende lak. Op deze manier voorkomt u dat hek gaat vergrijzen. Hierna bent u helemaal klaar en kunt u genieten van het resultaat!

 

You Might Also Like