Sfeer

Welke kalender moet je nemen?

17 december 2020

Agenda’s en kalenders zijn er in ontelbaar veel soorten en maten. Om een goed kalender te kiezen die bij jou past moet je nagaan waar jij de kalender voor gebruikt en hoe vaak je deze bekijkt. 

Verschillende soorten kalenders

Kalenders hangen het vaakst in het toilet en meestal zijn dit verjaardagskalenders. Verjaardagskalenders in het toilet zijn ervoor om verjaardagen van vrienden en kennissen niet te vergeten, als je ook nog een pen achterlaat bij de kalender kan iedere bezoeker van jouw toilet zijn eigen verjaardag op de kalender schrijven. 

Ook worden kalenders gebruikt om afspraken op te schrijven die niet vergeten mogen worden. De afspraken die op deze kalender staan zijn vaak privé en deze kalenders die hiervoor worden gebruikt geven vaak een overzicht per week of per dag. De kalenders die worden gebruikt om privé afspraken bij te houden hangen vaak niet zo in het zicht als de verjaardagskalenders die hiervoor werden benoemd. 

Een bureau kalender

Een goed alternatief voor de hangende kalender is een bureau kalender, deze kalender is een staande kalender die je ergens naar kan zetten. De bureaukalender wordt vaak gebruikt om op de werkplek te zetten naast bijvoorbeeld het beeldscherm dat gebruikt wordt voor werk of vrije tijd. In ieder geval wordt de bureaukalender vaak gebruikt om weeknummers en dagen bij te houden en om een snel overzicht hiervan te hebben. 

Of toch een bureaulegger? 

Ook wordt op de werkplek vaak gebruik gemaakt van een bureaulegger. Een bureaulegger is een kalender die tegelijkertijd dient als een soort placemat. Op de bureaukalender kunnen vaak aantekeningen worden gemaakt die handig zijn of moeten worden onthouden, net als de bureaukalender wordt de bureaulegger meestal gebruikt als geheugensteuntje om snel te zien welke datum welke dag is en welk weeknummer bij welke week hoort.

You Might Also Like