Veilig wonen

Op verschillende manieren je huis beveiligen

30 oktober 2018

Inbraken komen helaas erg vaak voor. Het CBS gaf aan dat er in 2017 49.315 mensen in Nederland aangiften hebben gedaan van inbraak. Het getal wat de verzekeraars geven ligt aanzienlijk hoger. Dit komt omdat niet bij elke inbraak claim een afgifte gedaan moet worden. Verzekeraars gaven in 2017 63.922 claims. Je huis beveiligen kan op verschillende manieren. In deze blog worden 3 manieren gegeven.

IP-camera

Eén van de manieren om je huis te beveiligen is door middel van een IP-camera. Een IP-camera is een beveiligingscamera die werkt via het netwerkt. Dit kan met een vaste aansluiting of verbinding via het wifi-netwerk. Steeds meer mensen hebben een beveiligingscamera via wifi.

Voordelen IP-camera

  • IP-camera kan aangesloten worden op het alarmsysteem
  • Er is nauwelijks verschil tussen de kwaliteit van live beeld en opgenomen beeld
  • Geen problemen met omgevingsfactoren
  • Helemaal draadloos, dus geen bedrading

Alles op slot!

Veel inbraken komen voor omdat mensen niet de deur op slot hebben gedaan. Even de hond uitlaten hoor je dan. Dit is juist een moment dat de inbrekers toe slaan. Boeven zijn binnen enkele seconden bij je binnen. Wanneer de deur niet op slot zit, kunnen ze met een pasje je deur al open maken. Ook komt het vaak voor dat de schuurdeur wordt open gelaten. In de schuur staan de fietsen met een sleutel erin. Aan de sleutelbos hangt een huissleutel. Doe altijd je schuurdeur op slot en je fietsen altijd op slot. Zo kunnen ze niet heel gemakkelijk binnen komen. Maak het ze niet te gemakkelijk!

Advies over huis beveiligen

Bij het beveiligen van je huis is het verstandig om iemand van buitenaf er naar te laten kijken. Een expert kijkt er met een ander blik naar. Een beveiligingssysteem uitkiezen, dat doe je niet elke dag. Hoe weet je welk systeem met welke componenten het beste bij jouw wensen en woning past? Door middel van beveiliging advies kan het je erg helpen met het beveiligen van je huis.

You Might Also Like